La Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona deixarà 700.000 euros en el municipi

S'esperen més de 25.000 assistents en un esdeveniment que reunirà centres terrissers de nou països diferents

Argillà Argentona, Fira Internacional de Ceràmica, se celebra al municipi del Maresme aquest primer cap de setmana de juliol. En aquesta edició, reuneix un total de 70 artesans de la ceràmica i institucions per exposar i vendre al públic les seves obres. Entre les novetats de l'edició del 2016 destaca la participació de ceramistes de la vila francesa d'Aubagne com a ciutat convidada i agermanada amb Argentona.

La Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona comprèn els sectors de la terrissa tradicional i popular i la ceràmica artística i segons estimacions de l'Ajuntament es preveu que deixi un impacte de 700.000 euros en el municipi.

El creixement de la fira ha estat "espectacular" des del seu inici l'any 1991, apunten, ja que actualment és visitada per més de 25.000 persones que poden conèixer i adquirir la producció artesana del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més importants de la península i l'estranger com Portugal, Itàlia, França, Malta, Polònia, Holanda, Regne Unit, Rússia i el Marroc.

Foto: Pedro Catena

Argillà Argentona té com a objectius difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i la promoció dels nous valors de la ceràmica de creació. Organitzada pel Museu del Càntir d'Argentona, conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i amb la col·laboració de l'associació de comerços i serveis Argentona es Mou i algunes empreses de la vila.

Artistes de renom
A més, Joan Serra i Mia Llauder són els artistes convidats que destaquen en l'actual panorama de la ceràmica de Catalunya i que compten amb una gran projecció internacional. D'altra banda, s'ha previst una acció artística singular a càrrec del pintor, dibuixant i il·lustrador, Perico Pastor, que decorarà en directe un càntir de grans dimensions a la via pública.

El "Càntir de l'any 2016", que també es vendrà durant la fira, és una peça del ceramista Claudi de José, president de l'Associació Ceramistes de Catalunya.

 

Avui et destaquem
El més llegit