CA | ES

La IV Escola d'Estiu de la FOEG aposta per la disrupció

Les firmes Munich, Ferrero Rocher, Finques Amat i Metalquimia explicaran com innoven a l'empresa

L'escenari de la creativitat empresarial posarà en valor la tradició lligada a la innovació. Aquest és l'objectiu de la IV Escola d'Estiu Jordi Comas, que sota el lema Disrupt or you will be disrupted reunirà el pròxim 2 juliol, al Far de Sant Sebastià de Llafranc i al Museu del Suro de Palafrugell, un gran nombre d'experts que per mitjà d'una llarga experiència i una emprenedoria constant han conduït les seves empreses cap a models d'èxit i referents d'àmbit mundial. L'Escola d'Estiu Jordi Comas està organitzada per l'Escola de Negocis de la FOEG (ENF), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell i l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA).

L'estiu passat es va posar en valor la figura de l'empresari i es va deixar constància del paper clau de les empreses com a motor econòmic. Aquest any l'Escola serà un referent de casos d'èxit i d'innovació. La FOEG destaca que el lema en anglès d'aquest any s'ha triat per posar l'accent en aquesta necessitat de mirar les coses de manera diferent, ser creatius i transformadors i aconseguir que el conjunt de les empreses innovi constantment per ser competitius. "La innovació no ha d'estar vinculada necessàriament a l'alta tecnologia sinó que forma part de qualsevol procés empresarial", indica la gerent de la FOEG, Mireia Santamaria.

Hi haurà una taula rodona, que se celebrarà al Far de Sant Sebastià, sobre innovació aplicada a l'empresa tradicional, que comptarà amb la participació del director general de Metalquimia, Josep Lagares; el director de Munich, Xavier Berneda; la directora de Finques Amat, Imma Amat; i el director de relacions institucionals de Ferrero Rocher, Roberto Torri.

El programa s'iniciarà a les 10 hores i la primera ponència se centrarà en la neurocreativitat, la clau per aprendre a pensar de forma diferent, que exposarà el professor de creativitat i innovació d'EADA i autor de nombrosos llibres, Franc Ponti. Un cop acabada la taula rodona, es portarà a terme un taller de creativitat: Un joc que et canviarà l'empresa...i la vida, dinamitzat pel creador, Oriol Ripoll, i que amb el títol T'atreveixes a jugar a ser creatiu amb experts innovadors?, comptarà amb la participació dels ponents de la taula.

A la tarda hi haurà una segona ponència sobre Canvi, crisi i innovació, a càrrec del professor d'EADA i doctor en economia i direcció d'empreses Rubén Llop. La primera part de les jornades s'acabarà amb un networking conduït per l'expert en innovació Miquel Roig, acompanyat d'un tast de vins de la DO Empordà i un maridatge de Galetes Trias.

Cloenda al Museu del Suro de Palafrugell
La cloenda de la jornada serà al Museu del Suro de Palafrugell. Els parlaments d'obertura aniran a càrrec de l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; el president de la FOEG, Ernest Plana; i el director general d'EADA, Miquel Espinosa. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, clourà l'acte i es farà una entrega de reconeixements a una empresa de llarg recorregut: Juncà Gelatines, i a dues empreses que són exemples de casos d'èxit: Zoetis i CINC.

Un any més, es podrà seguir tota l'activitat i les conferències de l'Escola d'Estiu a través de les xarxes socials de la FOEG a Facebook (LaFOEG) i Twitter (@LaFOEG) i amb l'etiqueta #EEJComas.
Avui et destaquem
El més llegit