
21
de Gener
de
2015
Act.
21
de Gener
de
2015
La venda de llonganissa de la Indicació Geogràfica Protegits (IGP) de Vic (Osona) va arribar a les 398.203 unitats el 2014, un 119% més que l'any anterior.
La Llonganissa de Vic s'elabora en empreses ubicades als municipis que integren la Plana de Vic, que estan inscrites en els registres del consell regulador de la IGP Llonganissa de Vic, integrada per vuit empreses.
Una de les coses que ha contribuït a aquest creixement ha estat la bona acceptació del producte en les grans cadenes de distribució, ja que el 65% de la seva producció s'ha destinat a aquest sector.
En aquest canal, el format de talls de llonganissa ha registrat un increment de la seva demanda del 142%, arribant a les 203.400 unitats.
El secretari del Consell Regulador de la IGP, Josep Collado, ha explicat que aquests resultats "evidencien l'èxit" d'un producte que compagina "tradició" i els hàbits nutricionals de consum de la societat actual.
Per a l'elaboració d'aquest producte només s'utilitzen carns magres de porcs seleccionades, sal i pebre negre.
La Llonganissa de Vic s'elabora en empreses ubicades als municipis que integren la Plana de Vic, que estan inscrites en els registres del consell regulador de la IGP Llonganissa de Vic, integrada per vuit empreses.
Una de les coses que ha contribuït a aquest creixement ha estat la bona acceptació del producte en les grans cadenes de distribució, ja que el 65% de la seva producció s'ha destinat a aquest sector.
En aquest canal, el format de talls de llonganissa ha registrat un increment de la seva demanda del 142%, arribant a les 203.400 unitats.
El secretari del Consell Regulador de la IGP, Josep Collado, ha explicat que aquests resultats "evidencien l'èxit" d'un producte que compagina "tradició" i els hàbits nutricionals de consum de la societat actual.
Per a l'elaboració d'aquest producte només s'utilitzen carns magres de porcs seleccionades, sal i pebre negre.