CA | ES

La meitat dels participants al programa Engega't troba feina

Dels 61 joves inscrits, 29 treballen i 18 inicien un curs de formació

El programa per joves Engega't de Santa Perpètua ha aconseguit en la seva darrera edició que un 77% dels participants tingui inserció laboral o torni a la formació. Així, del total de 61 participants ja en treballen 29 i 18 han iniciat un itinerari de formació en Formació Professional o Ocupacional. D'aquesta manera el dispositiu ha afavorit la inserció laboral i formativa de 47 joves del municipi durant el 2016.

Aquesta iniciativa que va néixer l'any 2014 ja ha ofert a més de 500 joves una "oportunitat e contacte amb el món laboral a través d'accions dissenyades a mida de les seves necessitats i oferint la incorporació pràctica a les empreses a través de convenis de col·laboració", ha informat el consistori de la Riera del Caldes en un comunicat. Així mateix, l'Engega't intenta "proporcionar eines per les quals els joves vegin la necessitat de tornar a reprendre la seva formació professional", afegeixen.

Durant el programa es realitzen accions grupals i accions individuals i també s'ofereixen pràctiques de 80 hores a les empreses a través de convenis de col·laboració. En aquests anys de projecte Engega't, que fa ús de la ludificació com metodologia de treball, el 42% dels participants ha trobat feina.

El programa tindrà continuïtat a través de la convocatòria de Treball als Barris pel 2017. L'Engega't està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i compta amb el suport de la Unió Europea i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.
Avui et destaquem
El més llegit