La metal·lúrgia reactiva el mercat laboral al Baix Llobregat i l'Hospitalet

Les ofertes de feina augmenten un 51% el 2015, però a un ritme molt inferior al que hi havia fins l'any 2007

L'AEBALL ha fet balanç del treball realitzat durant el 2015 des de la seva Agència de Col·locació i cal destacar l'augment, en comparació amb l'any 2014, de les ofertes de treball que l'entitat ha tramitat per les seves empreses associades, que ha estat d'51%.

Des dels primers impactes de la crisi al 2008 i després de 6 anys en els que la gran majoria de les empreses han deixat d'ampliar les seves plantilles, i moltes d'elles les han reduït, sembla que des de fa uns mesos hi ha certa recuperació i el mercat de treball s'està activant, tot i que, a un ritme molt inferior al que hi havia abans de la crisi, quan les ofertes de treball eren pràcticament el doble que les actuals.

El passat mes de setembre de 2015 ja es va superar el nombre d'ofertes totals rebudes al 2014, i d'entre els perfils més sol·licitats per les empreses destaquen els específics del sector metal·lúrgic, com per exemple matricers, fresadors, electromecànics, planxistes, tècnics instal·ladors, etc., que suposen en total un 39% de les ofertes publicades per AEBALL durant el 2015. També destaca la necessitat per part de les empreses de perfils comercials (que suposa un 27% de les ofertes) i d'enginyers tècnics o superiors (19%).

D'altra banda, pel que fa al nombre de currículums rebuts durant l'any 2015 ha estat molt similar a la de l'any anterior. Aquesta xifra es va triplicar l'any 2010, respecte els anys anteriors, i des d'aleshores ha estat molt lineal, sense creixement destacable.
Avui et destaquem
El més llegit