La plantilla tem per la continuïtat de la planta de P&G a Mataró

Prop de 300 treballadors de Procter & Gamble al Maresme exigeixen garantir els volums de producció

Prop de 300 treballadors -segons la Policia Local- de Procter & Gamble (P&G) de Mataró, que ha estat fa poc traspassada al grup inversor PHI Industrial Acquisition (PHI), s'han manifestat aquest dissabte al centre de la ciutat per demanar garanties perquè els nous propietaris mantinguin els volums de producció durant un mínim de cinc anys, en comptes de dos com s'han compromès.

El president del comitè d'empresa de Procter & Gamble de Mataró, Antonio Martínez, ha explicat que des de la seva fàbrica seguiran produint per a P&G, sobretot, motiu pel qual exigeixen a l'empresa que els garanteixi els mateixos volums de producció, que fan viable mantenir les actuals condicions laborals dels treballadors.

Segons ell, la nova propietària ha dit que "no té intenció de tocar res", però per no fer-ho cal un volum de producció, que dependrà del principal client de la fàbrica, P&G, per mantenir les condicions laborals i drets socials dels treballadors.

P&G ha compromès amb PHI dos anys dels mateixos volums de producció, però els treballadors volen que aquest termini s'ampliï, perquè "si hi hagués un descens del volum de producció provocaria que les condicions laborals actuals es poguessin reduir", ha explicat Martínez.

El comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcalde de Mataró, David Bote, al final de la manifestació, per lliurar-li el manifest amb les seves reivindicacions, i Martínez ha subratllat que el fet que l'alcalde mostri interès és positiu, perquè així els empresaris els tindran més en compte.
Avui et destaquem
El més llegit