La Riera de Caldes ja té fibra òptica

L'operació estratègica té com a objectiu incrementar la competitivitat del teixit empresarial

La Riera de Caldes, un eix industrial i empresarial que aplega més de 40.000 assalariats i 7.000 autònoms ja compta amb connexió de fibra òptica, ha informat l'entitat en un comunicat. Aquest pol industrial de primera magnitud que treballa per ser un referent de la indústria i el treball a Catalunya fa una passa més per millorar la seva competitivitat. Des de l'any 2014 els Ajuntaments que conformen aquest eix han treballat pel desplegament i el proper 12 de juliol la Comissió Executiva de l'Associació de la Riera de Caldes farà balanç de l'estat de la nova infraestructura.

Amb la col·laboració del grup cooperatiu UNI.CO van estudiar les possibilitats d'implantació d'una xarxa de fibra òptica i dels operadors susceptibles d'interessar-s'hi, per mitjà d'una prospecció a empreses d'aquest territori industrial que va detectar el notable descontentament amb el servei d'Internet i de la velocitat de la xarxa, entre les 220 empreses contactades.

El desplegament de les xarxes de telecomunicacions ve regulat per la Llei 9/2014, General de Telecomunicacions (LGT) que estableix les telecomunicacions com a serveis d'interès general que es presten en règim de lliure concurrència i té com a principis i objectius el foment de la competència efectiva en els mercats, el desplegament de xarxes d'infraestructures i l'ús eficient dels recursos.

De totes les operadores l'empresa ADAMO, ha estat interessada en tirar endavant un pla que té com a punt de partida el desplegament d'una xarxa pròpia al municipi de Santa Perpètua de Mogoda. ADAMO ha accedit a la xarxa troncal de telecomunicacions en l'àmbit pel polígon de la CIM Vallès i a partir d'aquí ha anat construint una xarxa pròpia utilitzant infraestructures existents d'altres operadores, infraestructures públiques, construint petits trams de canalització i en alguns casos acords de pas dins espais privats.

En l'actualitat la Xarxa està totalment desplegada i es presten serveis comercials als polígons industrials de la CIM Vallès, Torre del Rector i Can Bernades Sobirà. Està en desplegament la xarxa en els polígons de Ca n'Oller de Santa Perpètua de Mogoda i el de Can Humet de Polinyà, amb la fase de comercialització el serveis ja bastant avançada i que es donarà servei aquest estiu. A continuació entraran en la fase de comercialització la resta de polígons d'aquest dos municipis.

Al polígon de La Llagosta, el propòsit d'ADAMO és accedir a partir de la seva xarxa a la CIM Vallès. En condicions normals de demanda per part de les empreses, es considera que a llarg d'aquest any 2016 pot haver el desplegament en les zones amb infraestructures soterrades preexistents.

El desplegament de la xarxa als polígons de Can Boada- Riera de Caldes del municipi de Palau-solità i Plegamans roman pendent de la solució final d'una discontinuïtat de xarxa en els límits de terme municipal de Santa perpètua de Mogoda i el municipi, que està en estudi pels serveis tècnics corresponents.

La xarxa al municipi de Caldes de Montbui es realitzarà a partir de la desplegada al municipi de Palau-solità i Plegamans.

Pel desplegament de la xarxa al municipi de Sentmenat, s'estudien alternatives d'accés directe des del municipi de Palau-solità i Plegamans mitjançant obra civil o instal·lació aèria pel camí de Serra Barona, a partir d'infraestructures d'Elèctrica Caldense des del municipi de Caldes de Montbui o amb lloguer de fibra a REE entre les subestacions.
Avui et destaquem
El més llegit