La UEA reclama infraestructures per al territori al Sopar de l'Empresari

El president Puigdemont fa una crida a aprofitar les oportunitats de la Quarta Revolució Industrial

Més de 400 persones s'han reunit a Igualada amb motiu de la 16a edició del Sopar de l'Empresari, organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA). La vetllada, presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha servit per a reconèixer les empreses més destacades de la comarca de l'Anoia, i reclamar millors infraestructures per al territori.

El president de la UEA, Blai Paco, ha exposat la voluntat de l'entitat de "posar les coses fàcils i accelerar solucions", i ha recordat que les empreses arriben on arriben gràcies a l'esforç dels seus empleats. L'eslògan de la gala d'enguany Empresa, territori i talent és una ferma declaració d'intencions de la patronal anoienca.

Aposta per les TIC
Una de les seves demandes ha estat potenciar el campus universitari del Pla de la Massa, recalcant la importància de crear un nou Grau d'Informàtica per a cobrir les necessitats d'ocupació del sector TIC, ja que actualment "les empreses que generen ocupació de qualitat no troben gent de la comarca que pugui cobrir aquesta demanda. Cal frenar la fuga de talent, generar nou talent local i atreure talent de fora", ha defensat.

El president de la UEA també ha remarcat que "el nostre creixement dependrà a mitjà termini de la nostra comunicació amb Barcelona", posant èmfasi a la necessitat de millorar la connexió ferroviària. Pel que fa a les connexions per carretera, Blai Paco ha reclamat el desdoblament urgent de la C-15, millores a l'autovia A-2 i fer arribar la B-40 fins a Masquefa i Sant Sadurní d'Anoia.

Foto: Lidera

Per la seva part, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha declarat que "tenim molts actius que han de fructificar, però hem de ser capaços de creure en el territori i ens hem de treure la capa de timidesa que de vegades tenim", va afegir l'alcalde.

Puigdemont reclama que Catalunya "no perdi el tren"
El president de la Generalitat ha reclamat la importància que "Catalunya no perdi el tren de la quarta revolució industrial". També ha reivindicat una visió del país i el territori "com a conjunt de nodes i centralitats diverses. Volem recolzar Barcelona perquè segueixi sent una referència, però hem de reequilibrar el territori, i les comarques heu de reclamar la part de centralitat que us pertoca".

Els premiats de la nit
El Premi a la Millor Implantació de les TIC ha estat per a Cardiosos Global Protection, empresa que ha creat una app per a mòbils i tauletes que permet trucar al 112 i avisar a persones formades en suport vital bàsic i utilització de desfibril·ladors que es trobin en un radi d'un quilòmetre.

El Premi al Gremi o Institució ha estat per a Abacus Cooperativa. La seva vicepresidenta, Maravillas Rojo, ha afirmat que "estem molt orgullosos d'haver triat l'Anoia, no ens vam equivocar", i ha destacat la capacitat logística del territori. A més, el Premi al Compromís Social ha estat per a l'empresa Pere Valls, fundada l'any 1533, que actualment es troba a la novena generació i que està dedicada a la fabricació de paper reciclat.

El Premi a l'Empresa Innovadora ha estat per a Intesis Software; el Premi a la Trajectòria Empresarial per a Quimser, que celebra 50 anys dedicant-se als productes químics per a la indústria del cuir; i finalment, el Premi a la Capacitat Emprenedora ha estat per a Buff SL, per reinventar el negoci i crear un producte totalment innovador, a més del seu paper en la promoció de l'esport.

A més, Sílvia Giralt Estètica Avançada ha rebut el Premi a la Millor Estratègia de Comunicació. I el guardó Campus Motor Anoia ha estat per al pilot Jordi Viladoms, que ha participat 10 vegades al rally Dakar.
Avui et destaquem
El més llegit