Lightpoint Medical, desde Vilanova i la Geltrú, distribuirà de forma global les seves tecnologies | iStock
Lightpoint Medical, desde Vilanova i la Geltrú, distribuirà de forma global les seves tecnologies | iStock

Lightpoint Medical estableix la seu del sud d’Europa a Vilanova i la Geltrú

La companyia britànica es dedica al disseny i producció d'eines quirúrgiques robotitzades per a la cirurgia del càncer

L'empresa britànica Lightpoint Medical, especialitzada en el disseny i producció d'eines quirúrgiques robotitzades amb precisió per a la cirurgia del càncer, ha establert a Vilanova i la Geltrú (Garraf) la seva primera seu al sud d'Europa. Des d'aquest punt, distribuirà de forma global les seves tecnologies i coordinarà les operacions corporatives. Aquest projecte ha comptat amb el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Coneixement.

Segons un comunicat difós per la Generalitat, aquesta empresa tecnològica està col·laborant amb l'Hospital del Mar en un assaig clínic internacional per avaluar el rendiment i la idoneïtat de la seva tecnologia en l'àmbit del càncer de pròstata. En aquesta investigació també participen hospitals d'Alemanya, França, el Regne Unit, els Països Baixos i Bèlgica.

Segons la directora d'operacions de Lightpoint Medical, Claire Woodthorpe, l'empresa ha decidit establir-se prop de Barcelona perquè "és una capital europea de la innovació". Woodthorpe ha destacat que "és increïblement valuós ubicar-se dins d'un ecosistema tan ric d'empreses tecnològiques altament innovadores" com el que hi ha a la capital catalana.

Lightpoint Medical ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres d'Acció. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions d'Acció al món per captar nous projectes d'inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d'inversió.

Més informació
Un GPS per a la cirurgia fetal
Ecopol Tech crea un sistema per reduir els efectes secundaris dels fàrmacs contra el càncer
Avui et destaquem
El més llegit