Primers acords per a l'impuls del Logis Penedès

El Govern i els agents territorials es reuneixen per plantejar el nou Centre Intermodal de Mercaderies, que podria arribar a ocupar fins a 177 hectàrees de superfície

Pla Logis Penedès | Cimalsa Pla Logis Penedès | Cimalsa

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys s'han reunit per consensuar i impulsar el planejament urbanístic que ha de fer possible la construcció del Centre Intermodal de mercaderies del Logis Penedès. Aquest model de treball amb els agents territorials és el que es fa servir per a tots els Pla director urbanístic (PDU) que impulsa el Departament.

El Logis Penedès combinarà zones d'activitat econòmica i logística amb serveis, indústries netes i formació. Inclourà una terminal intermodal de mercaderies, connectada en un futur al Corredor ferroviari Mediterrani; un nou accés a l'AP-7, i un vial de connexió entre l'autopista i l'A-7. Igualment, ampliarà els espais oberts protegits, inclourà les mesures correctores de l'impacte paisatgístic necessàries i el seu disseny funcional serà "ecoeficient", segons s'indica des del Govern.

El planejament per construir el Logis Penedès es va aprovar definitivament l'any 2012. No obstant, aquella aprovació es va produir en un marc legal antic, que va quedar superat poc després. Actualment, la nova generació de PDU poden, per exemple, classificar directament el sòl necessari i fins i tot concretar-ne l'ordenació. Es per això que cal actualitzar aquell PDU i el Departament de TES ha iniciat els treballs de manera concertada amb el territori.

El PDU del Logis Penedès preveu un desenvolupament de 177 hectàrees d'activitat, però en el decurs dels treballs que s'acaben d'adjudicar es definirà amb més detall un sector de 40 hectàrees per acollir una primera fase de desenvolupament.

Més informació
Cimalsa impulsa la primera fase de Logis Penedès per atendre la demanda empresarial
Avui et destaquem
El més llegit