El Maresme aposta pel 'pet friendly' per atraure visitants

La comarca compta amb prop d'una desena de platges per a mascotes i diferents activitats culturals i d'oci

Els gossos jugant amb els seus propietaris a l'aigua | ACN Els gossos jugant amb els seus propietaris a l'aigua | ACN

La costa del Maresme compta amb gairebé una desena de platges reservades per a gossos durant l'època estival. Un accés que s'estén a establiments de restauració i hoteler de la zona, així com a museus i la participació en tallers i rutes per la muntanya. Es tracta d'una aposta pel pet friendly feta des de fa temps, tal com assegura la presidenta del Consorci de Turisme del Maresme, Carme Ponsa, i destaca la implicació de tothom.

Des de l'organisme no tenen calculat en què es tradueix aquesta filosofia, però garanteixen l'arribada de visitants com, per exemple, Martina Laignolea, una italiana que ha escollit la capital maresmenca per fer turisme amb la parella i el seu gos: "A Itàlia no hi ha res així". Laignolea passa uns dies a Catalunya i s'ha quedat a Mataró perquè hi ha un càmping que accepten el can i, a més, va descobrir "buscant per Internet" que també hi havia una platja, amb aforament per a una seixantena de mascotes. És la primera vegada que visiten terres catalanes i fer-ho amb l'animal era "indispensable".

També de fora, però de més a prop, de Castellar del Vallès, han vingut la Laura Aranda i la seva parella. Per primer cop duen la seva mascota a la platja mataronina, després de voltar-ne diverses. "És la primera vegada que en troben una amb cara i ulls", ha assenyalat. Aranda ha admès que pot haver-hi una mica de rebuig al bany dels gossos, però ha recalcat que els propietaris són "responsables"· i es vetllen que no deixin excrements a la sorra.

El Maresme compta amb gairebé una desena de platges reservades per a gossos durant l'època estival

Un parer que comparteix Adrián Jurado, veí de Mataró i assidu a la platja de gossos. "Aquí fas el mateix que si estiguessis al carrer: reculls i neteges", ha explicat. Jurado ha dit que "al contrari" del que es pugui pensar, la presència d'aquests animals "fa que les platges estiguin més netes perquè els amos se n'encarreguen".

Aquest atractiu de Mataró fa que l'espai s'ompli ràpidament. Patrícia Beleda, una fixa aquesta platja des del primer dia, es queixa que s'ha quedat petita. Tal com ha apuntat, a la ciutat hi ha "uns 16.000 gossos censats" i això fa que la zona hagi quedat "arraconada". La presidenta del Consorci de Promoció Turística de Costa del Maresme ha recordat que la comarca va detectar aquest fenomen fa temps i que negocis, establiments, museus i les platges han anat "de la mà" perquè els visitants puguin dur les seves mascotes. Pons considera que en l'actualitat va "a l'alça" i el Maresme diposa d'una àmplia oferta.

Ponsa, que va engegar al càrrec fa menys d'un mes, ha afirmat que cal seguir "sumant" adhesions perquè hi hagi més locals que acceptin els gossos. Actualment, entre allotjaments i restauració n'hi ha una vuitantena. En aquest sentit, en el cas que hi hagi poblacions que reclamin disposar, per exemple, de platges, recolliran la demanda per facilitar-ho, encara que dependrà de la superfície disponible.

Més informació
Les platges catalanes tenen alta quantitat de microplàstics
Càmeres a les platges per controlar les distàncies de seguretat
Les platges seran (tecnològicament) nostres
Avui et destaquem
El més llegit