El Maresme concentrarà el sector del perfum per la Barcelona Olfaction Week

El Beauty Cluster inaugurarà el 28 de maig un certamen amb més de 50 activitats al voltant de la perfumeria

La Barcelona Olfaction Week premiarà el millor perfum d'entre 112 candidats de tot el món | Cedida La Barcelona Olfaction Week premiarà el millor perfum d'entre 112 candidats de tot el món | Cedida

Barcelona acull el sector de la perfumeria amb la Barcelona Olfaction Week (BOW), un esdeveniment que celebra la seva segona edició amb més de cinquanta activitats a tota la província centrades en les novetats de la indústria. El Beauty Cluster organitza aquest certamen amb la col·laboració d'Ainea Perfums i l'Ajuntament de Teia, tot projectant el Maresme com "la capital mundial del perfum".
La setmana oferirà diverses ponències i activitats al voltant de les olors. En destaca la participació de Josep Roca, del Celler de Can Roca, així com un panel d'experts de l'Agència Espacial Europea, que parlaran de l'olor dels planetes i l'espai. També es podran visitar ponències d'experts i professionals internacionals al voltant de la ciència de l'olfacte, l'evolució del consum de perfum o les noves tendències internacionals.
També se celebraran diversos congressos, tant virtuals com presencials, en el marc de la Olfaction Week. És el cas del Barcelona Olfaction Congress o el Maridatge dels Sentits, en les seves tercera i quarta edicions respectivament, que tractaran temes com la sostenibilitat del sector, l'alta perfumeria o la perfumeria d'autor. Segons la presidenta del Beauty Cluster, Eva Lluch, la Olfaction Week permetrà que el gran públic "descobreixi la importància de l'olfacte" i la rellevància de la indústria del perfum "per l'economia i la societat".
La BOW acollirà també el quart Concurs Internacional de Perfumeria, en què 112 perfums de tot el món competiran pels vots del públic en diverses seus tant de Barcelona com de Teià. El guanyador s'anunciarà en una gala el proper dissabte 5 de juny a Ca L'Antiga, a la localitat maresmenca. L'acte comptarà amb un jurat d'experts en camps diversos de les arts, la gastronomia i la cultura, com el mestre perfumista Rosendo Mateu, el sumiller César Cánovas o la interiorista Susana Cots.

Avui et destaquem
El més llegit