Mataró rep més 1.400 sol·licituds pel projecte "Fem feina"

La iniciativa oferta 90 llocs de treball per fer obres de reparació de voreres i paviments, pintura i neteja viària, jardineria i arranjament del mobiliari urbà

L'Ajuntament de Mataró ha rebut més de 1.400 sol·licituds per treballar en algun dels 90 perfils del projecte "Fem Feina", segons han informat fonts municipals.

El regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, ha fet públiques les primeres dades del procés de selecció d'aquest projecte, que consisteix en la creació d'uns equips especials que s'encarregaran de fer obres de reparació de voreres i paviments, pintura i neteja viària, jardineria i arranjament del mobiliari urbà a la ciutat.

L'objectiu és que els candidats seleccionats finalment, principalment aturats, puguin començar a treballar la segona quinzena de febrer.

El contracte de treball amb l'administració tindrà una durada de 6 mesos i faran una jornada mínima de tres dies setmanals.

El projecte "Fem Feina" està destinat bàsicament a millorar l'estat dels carrers i places de Mataró, a la vegada que fomenta l'ocupació en sectors relacionats amb la construcció, sectors que els últims anys han patit un atur elevat.

L'Ajuntament contractarà 90 persones per fer aquests treballs de manteniment i finançarà el projecte a través del nou programa de suport al foment de l'ocupació local de la Diputació de Barcelona.

Els perfils dels treballadors per a aquesta iniciativa són peons de paleta, jardiner o pintura, informadors cívics, arquitectes tècnics en l'àmbit d'espais públics i enginyers tècnics agrícoles en l'àmbit d'espais públics.

De les 1.400 sol·licituds rebudes, els perfils més demanats són els peons de jardineria i paleta.

El projecte té un pressupost d'1,5 milions d'euros, dels quals 900.000 es destinaran a pagar els salaris del personal contractat i els 600.000 restants seran per a les inversions i també per a l'adquisició de vehicles, material i roba de treball per al personal dels equips de treball.

La iniciativa és de caràcter transversal i hi col·laboren estretament els Serveis d'Espais Públics, Ocupació i Participació i la Direcció de Recursos Humans de l'Ajuntament de Mataró. 
Avui et destaquem
El més llegit