Mercadona ha inaugurat el seu nou supermercat eficient a Tarragona. El local de Manuel de Falla serà el tercer adaptat al nou model de botiga de la cadena de supermercats a la ciutat. La reforma ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros, i servirà, segons l'empresa, per "adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment".
Segons ha informat la companyia, el nou model de botiga eficient ofereix novetats arreu del local, amb una oferta actualitzada que va des de la xarcuteria a la cosmètica especialitzada, passant pel pa o la fruita. També incorpora una secció de plats preparats, servits en envasos fabricats amb materials naturals, sota el nom A punt per emportar.
El disseny del nou model de botiga de Mercadoan permet reduir fins a un 40% el consum energètic del supermercat respecte de l'anterior. Aquesta millora s'ha assolit gràcies al nu aïllament tèrmic i acústic, l'optimització dels materials i l'increment del gruix de les parets i els sostres. També s'han instal·lat nous congeladors més eficients i un sistema d'il·luminació LED automatitzat que s'autoregula segons les necessitats de cada secció en cada moment del dia.
El nou supermercat inclou, a més, múltiples mesures per millorar l'ergonomia dels entorns de treball i eliminar els sobreesforços dels empleats. La botiga disposa de noves zones comunes, així com d'un nou moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La interconnexió de la botiga mitjançant tauletes i eines col·laboratives permetrà, a més, l'autogestió de cada local i l'eficiència de la feina de cadascun dels seus treballadors.