Una multinacional austríaca invertirà 180 milions d'euros a Tortosa

És la inversió estrangera més gran feta mai a la zona de Tortosa

Un aparador de material de l'empresa Kronospan a la fira Interzum Guangzhou 2021 | Cedida Un aparador de material de l'empresa Kronospan a la fira Interzum Guangzhou 2021 | Cedida

La multinacional austríaca Kronospan invertirà 180 milions d'euros a Tortosa i crearà 180 llocs de feina directes, segons ha explicat l'Agència Catalana de Notícies. L'empresa, especialitzada en la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles, obrirà una planta a la capital del Baix Ebre, en la que suposarà la inversió estrangera més gran feta mai a la zona.

Kronospan, l'Ajuntament de Tortosa i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, tenen previst anunciar la inversió, en la que porten treballant mesos, en una roda de premsa. L'empresa, que ja té una planta a Burgos, és una companyia d'economia circular i la seva inversió encaixa en l'aposta de les administracions per una indústria més verda i sostenible.

Fundada l'any 1897 a Lungötz (Àustria), Kronospan té més de 40 fàbriques arreu del món, en llocs com el Regne Unit, Hongria, els Estats Units, Rússia, Dinamarca, França o Romania, entre d'altres. La multinacional dona feina a més de 14.500 persones, i té en la sostenibilitat un dels seus pilars fonamentals. De fet, la companyia allarga el cicle de vida de la fusta a través de tractaments i processaments que permeten el reciclatge i un nou ús per al material.

Avui et destaquem
El més llegit