La multinacional catalana Irestal estrena una planta de 30.000 metres quadrats a Abrera

Irestal Group, empresa familiar catalana amb presència internacional, va facturar més de 100 milions d'euros durant el 2020

La nova planta d'Irestal a Abrera |Cedida La nova planta d'Irestal a Abrera |Cedida

La multinacional catalana Irestal Group, dedicada a la transformació i distribució d’acer inoxidable, ha ampliat les seves instal·lacions productives i logístiques amb el trasllat del seu centre d’operacions a Abrera. El grup, propietat de la família Boixareu, ha abandonat la seva ubicació de les últimes dècades en el nucli urbà de Sant Just Desvern per ocupar una nova planta industrial de més de 30.000 metres quadrats. El terreny, de 65.000 m² i ubicat al polígon de Can Vilalba, també acollirà les oficines principals de la companyia. 

Aquestes instal·lacions dupliquen la mida de l'anterior centre d'Irestal i permetran al grup augmentar la seva capacitat de producció i millorar la productivitat. Des de l'empresa destaquen la "localització estratègica" d'Abrera amb accessos directes a l’AP-7, l’A-2 i la B-40. La multinacional compta amb un estoc format per 7.500 referències i serveix a més de 14.000 clients de tot Europa. Compta amb una plantilla de 300 treballadors repartits en 22 delegacions comercials, dos centres de serveis a Barcelona i Birmingham i dues fàbriques de tub a Lugo i Moscou.

La nova planta d'Abrera suposarà un increment de l'eficiència en les línies de producció i de processos i la reducció de períodes d'espera. A més, comptarà amb maquinària d’última generació per al tall de precisió i el tractament de les superfícies d’acer inoxidable.

Més de 100 milions de facturació

El 2020, Irestal va obtenir una facturació de 103 milions d’euros, enfront dels 125 milions  del 2019. Des de la companyia ho atribueixen a la pandèmia del coronavirus, ja que molts dels seus clients són dels sectors més perjudicats (hostaleria, restauració i automoció, entre altres). Tot i això, esperen recuperar i superar les xifres de 2019 aquest mateix any.

D'atra banda, té previst abordar un pla d’inversions de més de 23 milions d’euros fins a l’any 2023, sol·licitant el suport dels fons Next Generation de la Unió Europea, en els àmbits d’eficiència energètica, modernització i digitalització de la indústria i recerca i desenvolupament.

Avui et destaquem
El més llegit