Nacions Unides tria Terres de l'Ebre per analitzar el canvi climàtic o el futur energètic

ONU-Hàbitat, que fins ara només havia estudiat ciutats, rebrà 300.000 euros l'any del Govern per al projecte

Les Nacions Unides a Nova York | ACN Les Nacions Unides a Nova York | ACN

Les Terres de l'Ebre és el territori escollit per l'Organització de Nacions Unides (ONU) per fer una prova pilot per analitzar reptes de la zona com el canvi climàtic, el despoblament, l'escenari post-nuclear i el turisme sostenible. L'organisme de Nacions Unides per als assentaments urbans, ONU-Hàbitat, estudiarà l'ecosistema de municipis i la diversitat de les quatre comarques ebrenques en el primer estudi que no se centra en una ciutat en concret.

El Govern ha viatjat a Nova York per firmar un conveni amb l'ens que rebrà 300.000 euros públics l'any durant els pròxims quatre exercicis. L'objectiu del projecte és proposar recomanacions per fer front al futur de la regió i crear una eina d'anàlisi aplicable a altres entorns similars.

La raó per la qual el Govern i ONU-Hàbitat han triat les Terres de l'Ebre és perquè consideren que facilita la comparació amb altres regions, pels reptes de l'ecosistema del Delta, per la presència de centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, pel despoblament de les comarques d'interior i perquè és una zona on conviuen economia tradicional amb noves oportunitats econòmiques com les que ofereix el teletreball i la nova economia digital.

Avui et destaquem
El més llegit