Neix la taula per impulsar l'aeroport de Girona amb 2 MEUR

El nou organisme, que comptarà amb la Generalitat, la Diputació i quinze ajuntaments, començarà a funcionar a partir del gener

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i els representants dels 15 ajuntaments en la reunió per la taula estratègica de l'aeroport | ACN La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i els representants dels 15 ajuntaments en la reunió per la taula estratègica de l'aeroport | ACN

La Generalitat, la Diputació de Girona i quinze ajuntaments de la demarcació i l'Alt Maresme formaran la taula estratègica que ha d'impulsar l'aeroport de Girona. Es preveu que comencin a treballar a partir del gener, una vegada els ajuntaments i administracions que en formin part aprovin els convenis i les aportacions econòmiques estipulades. En total es gestionaran gairebé 2 milions d'euros. S'invertiran en campanyes per reimpulsar l'aeroport, sobretot més enllà dels mesos d'estiu. De tota manera, la delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha insistit que la taula vol crear "un model de governança transversal" en què es teixint les estratègies de promoció conjuntament.

Durant la reunió de l'AGi també s'ha acordat que es donaran 30.000 euros a la Taula Gironina de Turisme (TGT) per tirar endavant l'estudi sobre el perfil d'usuari que hi ha a l'aeroport de Girona. Aquest estudi encarregat per la TGT a un grup de recerca de la UdG va comptar amb el finançament de 30.000 euros per analitzar els passatgers que hi havia durant els mesos d'estiu i 30.000 més que va aportar l'Agència Catalana de Turisme per allargar l'estudi durant la tardor. Ara, es preveu complementar amb els 30.000 euros per tancar el cicle i arribar a l'estiu vinent.

Més info: L'aeroport de Girona tanca el 2021 amb 312.897 passatgers, un 84% menys que al 2019

Per a Cañigueral aquest és un exemple de com "entre tots" s'ha pogut finançar un estudi dels passatgers durant un any. Amb les conclusions d'aquest estudi es preveu articular algunes de les accions de promoció que s'hauran de fer des de l'aeroport.

Més informació
Aena inverteix 7,7 milions d'euros a l'aeroport de Girona
Aixecar de nou el vol de l’Aeroport de Girona
Ryanair amenaça de tancar la base a l'aeroport de Girona
Avui et destaquem
El més llegit