Noel compra l'antiga fàbrica d'Embotits Monts

L'empresa garrotxina adquireix el centre de Sant Joan de les Abadesses per ampliar la producció de xarcuteria

L'empresa garrotxina Noel Alimentaria, dedicada a la fabricació d'elaborats carnis, ha comprat l'antiga fàbrica d'Embotits Monts situada a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta de tres naus ubicades al polígon de la Coromina del bac que ocupen uns 1.500 metres quadrats i que caldrà adequar i que comptaran amb diferents sales equipades amb tecnologia punta per oferir la màxima seguretat alimentaria en els seus productes. En aquest nou espai, Noel ampliarà la capacitat de producció de la divisió d'especialitats de xarcuteria i impulsar noves línies de negoci.

Així, Noel Alimentaria tindrà presència al Ripollès amb l'adquisició d'aquesta fàbrica que va entrar en concurs de creditors l'any 2012. Des de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s'ha rebut aquesta notícia de forma molt positiva, tot dient que aquesta és una "aposta pel territori" que permetrà "impulsar la zona" a nivell econòmic amb la contractació de personal. Consideren que la seva implantació a la comarca, a més, "reforçarà" el teixit empresarial i permetrà "dinamitzar" l'economia de la vila, sense oblidar que s'aprofitarà un espai industrial que havia quedat en desús.

L'empresa es troba en fase d'expansió. Així darrerament ha construït una altra planta a Sant Joan les Fonts després d'invertir-hi 24 milions d'euros. La firma també està en procés de completar la compra d'una planta als Estats Units que ja va anunciar.

L'empresa garrotxina, fundada el 1940 a Olot, té la seu principal a Sant Joan les Fonts i està especialitzada en la producció i distribució d'embotits, pernil cuit i curat, carns fresques i plats preparats tant pel mercat nacional com l'internacional. L'any 2015 va facturar 207 milions d'euros i té més de 1.000 treballadors i 10 plantes productives. Actualment està en fase d'ultimar la nova planta construïda a Sant Joan les Fonts amb una inversió de 25 milions d'euros. Segons es diu en un comunicat, el "repte de la companyia passa ara per mantenir la seva aposta per la innovació i continuar guanyant presència tant al mercat nacional com a l'exterior". Actualment exporta a més de 55 països.

Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit