Només un 10% dels contractes al Camp de Tarragona i l'Ebre són indefinits

L'atur va a la baixa però fan falta estratègies territorials per tenir llocs de treball sostenibles

Només un 10% dels contractes al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre són indefinits. Si bé el territori ha experimentat una reducció del 13,2% de l'atur registrat el mes de març respecte a l'any passat -un punt més que la mitjana catalana, amb una recuperació del 12,5%-, hi continuen havent 87.000 persones aturades.

Per aquest motiu, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha fet una valoració "relativament" positiva de les darreres dades d'atur, en el marc d'una visita aquest dimecres a Tarragona. Ginesta s'ha reunit amb sindicats i patronals, i ha posat sobre la taula la necessitat d'establir estratègies territorials per garantir llocs de treball sostenibles i de qualitat.

A part de la inestabilitat en l'ocupació, l'altra problemàtica del territori és l'augment de persones que ja no perceben ni atur ni cap tipus de prestació -representen el 52% dels aturats. Ginesta ha garantit la voluntat del Govern d'incrementar la partida de 37 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació, injectats l'any passat a Camp i Ebre.
Avui et destaquem
El més llegit