Nova etapa al Port de Mataró per convertir-lo en un motor econòmic i social

El Consorci del Port de Mataró ha invertit 5,6 milions d'euros per modernitzar l'espai i obrir-lo a la ciutadania

Imatge virtual de com quedarà el Port de Mataró | Cedida Imatge virtual de com quedarà el Port de Mataró | Cedida

El Port de Mataró obre una nova etapa per reafirmar-se com a motor econòmic i social de la regió. El Consorci que gestiona l'espai, integrat per l'Ajuntament i la Generalitat, ha posat 96 locals comercials a concessió publica per donar un impuls al port. Una aposta que arriba després que des del 2019 s'hagin invertit 5,6 milions d'euros en modernitzar l'espai.

La voluntat és promocionar activitats lligades amb la mar i potenciar aquelles relacionades amb la nàutica, l'esport i la gastronomia. Així, es vol convertir el port en un centre de desenvolupament que produeixi sinergies amb el territori i ofereixin un valor afegit a la ciutadania.

L'aposta pel Port de Mataró

Una de les característiques de les concessions és que el cànon d'ocupació fixe serà més baix i hi haurà un cànon d'activitat en funció de la facturació. A més, s'eliminen els pagaments inicials. Des del Consorci creuen que aquesta fórmula ajudarà a emprenedors i empresaris a apostar pel Port de Mataró.

D'aquesta manera, tant el port com els empresaris tindran interès en potenciar l'espai com un motor econòmic. A més, en situacions de crisi com l'actual, faran més sostenibles els negocis. La previsió és atorgar concessions fins a 25 anys per facilitar l'amortització de les inversions.

Tot plegat vol servir per impulsar el Port de Mataró i obrir una nova etapa en què sigui una referència econòmica i social de la regió. A més, volen obrir-se a la ciutadania i posicionar-se com un espai de gaudi, especialment en temps de pandèmia.

port mataro

Imatge virtual dels locals comercials del Port de Mataró |Cedida

Inversió milionària

El 2019, el Consorci que gestiona el Port va iniciar una inversió de 5,6 milions d'euros fins al 2021. Algunes de les actuacions que s'han impulsat són l'adaptació del dic de recer al canvi climàtic, la remodelació de la façana comercial amb més espais públics, la construcció d'una font lúdica i ornamental, accessos més amplis i més tram de carril bici. A més, s'han modernitzat totes les instal·lacions.

Avui et destaquem
El més llegit