Barcelona atrau un 30% de talent digital d'altres ciutats

Una de cada 10 ofertes de feina de la capital catalana està vinculada amb la tecnologia, xifra que representa un 40% més que el 2018

La bretxa de talent digital entre l’oferta i la demanda creix any rere any a Barcelona | iStock La bretxa de talent digital entre l’oferta i la demanda creix any rere any a Barcelona | iStock

La bretxa de talent digital entre l’oferta i la demanda creix any rere any a Barcelona. Aquesta és la principal conclusió de l’informe Digital Talent Overview 2019 elaborat per Barcelona Digital Talent, una aliança públic-privada impulsada per MWCapital, el Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, amb el suport de GSMA, i que té per objectiu convertir Barcelona en la capital del talent digital. La capital catalana ja atrau un 30% de professionals de fora de la ciutat, sobretot provinents de Madrid i de Londres.

Més info: Talent digital (i femení) per salvar el PIB

Segons l’estudi, un de cada 10 ofertes laborals (11,4%) a Barcelona ja són digitals, el que suposa un 40% més respecte a l’any anterior. En números absoluts, s’estima que per cada oferta de treball de talent digital, només hi ha 17 candidats, una xifra molt inferior als 37 en el cas de les ofertes de perfil no tecnològic. Existeix, per tant, la necessitat de reduir la bretxa de talent digital existent per donar resposta a les demandes del mercat de Barcelona.

L’informe planteja diferents línies d’actuació per revertir aquesta situació, des del foment de la conscienciació social per promoure les competències digitals i el reciclatge professional a l’atracció de talent internacional. També contempla mesures com adaptar els programes formatius segons les necessitats del mercat i fer ús del Big Data per saber en temps real l’estat del talent digital i les necessitats del mercat en cada moment.

De fet, el Big Data és la que proporcionalment més talent importa a Barcelona, amb el 58,7%, seguit de la ciberseguretat amb el 42,67%.

Més informació
Les 50 millors ciutats del món per trobar feina
Barcelona, entre les 30 principals ciutats tecnològiques
Les 10 millors ciutats del món el 2019
Avui et destaquem
El més llegit