Pascual posa en marxa una planta d'autoconsum amb 3.000 plaques solars a Gurb

La companyia lletera vol assolir la neutralitat climàtica pel 2030

Instal·lació fotovoltaica a la fàbrica de Pascual | Cedida Instal·lació fotovoltaica a la fàbrica de Pascual | Cedida

Pascual ha posat en marxa una planta d'autoconsum fotovoltaic amb més de 3.000 plaques solars a la coberta de la seva fàbrica de Gurb. “Amb la posada en marxa d'aquest projecte energètic de gran envergadura, no només per les seves dimensions sinó per la tecnologia avantguardista, ratifiquem la nostra aposta per la sostenibilitat i l'ús d'energies verdes com a pilar fonamental per al futur de la companyia”, explica Roberto Zapata, Director d'Operacions de Pascual.

La producció prevista és de 1.872 megawatts anuals, el que permetrà l'autoconsum directe de tota aquesta energia, que equival a la reducció de 598 tones de CO2 emeses a l'atmosfera. La instal·lació ha anat a càrrec d'EDF Fenice, especialista en solucions d'eficiència energètica i d'autoconsum fotovoltaic en el sector industrial.  

El projecte s'ha desenvolupat a través de la modalitat d'autoconsum “sense abocament d'excedents”, incorporant un dispositiu anti-abocament intel·ligent, que regula de manera instantània la potència generada pels panells solars entre els dos punts de connexió i la consumida per tota la planta. L'objectiu és no injectar energia a la xarxa.

Aquesta aposta forma part de l'estratègia de Pascual per la "sostenibilitat i les noves fonts d'energia renovable" amb la voluntat d'aconseguir la "neutralitat climàtica" pel 2030.

Avui et destaquem
El més llegit