CA | ES

Pharmalink inverteix 6 milions d’euros i amplia la seva planta de Vilabella

Bàrbara Jané, vicepresidenta de STE Group, afirma que “estem molt preparats per seguir creixent”

La fàbrica de Vilabella, aquest matí de dijous | NJ La fàbrica de Vilabella, aquest matí de dijous | NJ

Pharmalink, la companyia internacional especialitzada en el disseny, desenvolupament i fabricació de productes sanitaris i complements alimentaris, ha ampliat la seva planta de producció ubicada a Vilabella (Tarragona) en 2.000 metres quadrats, que aquest dijous ha visitat VIA Empresa. L’objectiu de l’expansió de la planta ha estat ampliar la seva capacitat productiva i poder encara més, sumar nova tecnologia en el seu producte.

Bàrbara Jané, portaveu del Pharmalink i vicepresident de STE Group, grup del qual pertany Pharmalink, ha explicat que l’empresa s’ha reconvertit en els últims dos anys i “estem molt preparats per seguir creixent”. Explica que “l’ampliació de la planta era una necessitat perquè per això, hem arribat a invertir 1,2 milions d'euros en R+D”. Avui, el 90% del producte que es fabrica a Vilabella s’exporta fora de les nostres fronteres, sent el Mitjà Orient el principal destí, seguit per Àsia i Europa.

Jané: “L’ampliació de la planta era una necessitat perquè per això, hem arribat a invertir 1,2 milions d'euros en R+D”

L’ampliació de les instal·lacions i la implementació de noves tecnologies ha suposat a l’empresa familiar una inversió de 6 milions d’euros, realitzada entre el 2016 i el 2017. Tot això es tradueix en què, actualment, a Vilabella s’arriben a produir fins a un total de 50 mililions d'unitats però amb l’expansió la planta té capacitat per produir-ne 140 milions anuals.

Una part important de la inversió ha estat destinada íntegrament en la producció de la nova línia de productes EFICAPS, càpsules intel·ligents que permeten la dissolució controlada dels seus ingredients, amb tecnologia multicapa utilitzada majoritàriament en el sector farmacèutic i que permet aprofitar els components actius de manera més eficaç.

La planta de producció de Tarragona destaca pel seu alt grau d’automatització de tots els seus processos. “La majoria dels nostres productes no són tocats per treballadors en el procés de fabricació”, puntualitza Jané. Actualment la planta compta amb 40 treballadors i comercialitza els seus productes en tres marques pròpies i altres marques privades d’altres companyies.

Més informació
El sector químic demana reduir la tarifa elèctrica
13.000 nous llocs de treball en el sector químic tarragoní
Avui et destaquem
El més llegit