El potencial de la poma ecològica gironina

La província produeix més d'un miler de tones de poma a l'any i hi dedica el 38% de terreny de cultiu de fruita ecològica

Imatge d'arxiu d'una plantació de pomes a Girona | ACN Imatge d'arxiu d'una plantació de pomes a Girona | ACN

La poma ecològica de Girona és un sector amb potencial. Les comarques de la província hi dediquen 30 de les 78 hectàrees destinades al cultiu de fruita ecològica, que representa un 38%. En total, en produeixen més d'un miler de tones cada any. Tot i que encara es tracta d'un cultiu residual, es preveu que en els propers anys vagi en augment, tal com ha indicat la directora de serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Sànchez.

Ho ha dit en el marc de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que s'ha celebrat a Girona. "La poma és la fruita majoritària, la que més pot avançar en el cultiu ecològic", ha dit. De fet, la producció de fruita ecològica ha registrat un increment accentuat, ja que ha passat de nou hectàrees de cultiu a l'any 2000 a les 78 actuals.  

Més info: Poma de Girona, més sostenible que ahir i menys que demà

Un productor de pomes ecològiques de la zona, Joan Bosch, propietari de Biobosch, explica que "el procés vol dedicació i constància i és tot un repte". L'evolució del sector en els últims anys ha inclòs una diversificació de varietats "més resistents" a les malalties, fet que permet evitar tractaments químics.   

Elisabet Sànchez ha defensat el consum de productes ecològics i ha destacat la importància de fer-ne promoció per a què els consumidors "valorin" els avantatges que comporten, tant ambientals com econòmics. 

Més informació
Poma, la fruita que comença bé el setembre
El 65% de les pomes dels supermercats espanyols són d'origen estatal
Agricultura preveu una campanya de la fruita amb preus “relativament normals”
Avui et destaquem
El més llegit