El Port de Barcelona recupera els creuers internacionals

Les xifres no arribaran als nivells de 2019, quan el Port de Barcelona va rebre 850 creuers

El creuer de MSC al Port de Barcelona | Jordi Pujolar / ACN El creuer de MSC al Port de Barcelona | Jordi Pujolar / ACN

El Port de Barcelona ha recuperat l'activitat de creuers internacionals aquest dissabte, amb l'arribada del primer vaixell després de catorze mesos d'aturada. Un buc d'MSC va arribar a port a les sis del matí amb 1.500 turistes de ports italians. Es tracta sobretot de viatgers italians i alguns alemanys.

Tot i que no hi ha encara una previsió concreta de com continuarà aquesta represa de l'activitat, el Port de Barcelona preveu noves escales a partir del mes de juliol, amb les companyies Tui, Costa i Aida. A l'agost arribaran també les nord-americanes Royal Caribbean i Norwegian.

La represa de l'activitat serà gradual i en cap cas s'arribarà a les xifres del 2019, quan Barcelona va rebre 850 creuers i 3,2 milions de passatgers, segons ha destacat la subdirectora general de Comercial i Màrqueting del Port de Barcelona, Carla Salvadó. L'impacte dels creuers en un any normal és, a Barcelona, de 9.000 llocs de treball i 1.000 milions d'euros de repercussió econòmica.

Geolocalització dels passatgers

Una de les principals novetats per aquesta temporada és el rastreig i geolocalització dels passatgers per evitar la propagació del coronavirus en cas que es doni algun positiu. Tots duen una polsera que els geolocalitza i en cas de positiu la companyia pot rastrejar els seus moviments per saber amb quines altres persones ha estat en contacte i activar així els protocols de seguiment.

Avui et destaquem
El més llegit