El Port de Tarragona, líder en tràfic de productes agroalimentaris

La infraestructura augmenta un 4,5% els moviments el 2019 i conserva el lideratge a la Mediterrània

Un tren de mercaderies transporta productes alimentaris al Port de Tarragona | ACN Un tren de mercaderies transporta productes alimentaris al Port de Tarragona | ACN

El Port de Tarragona ha rebut en una sola setmana 214.474 tones a les seves instal·lacions, segons ha informat la institució. Les operatives, de gran complexitat per la gran quantitat de producte descarregat, s'han dut a terme principalment en els molls d'Aragó i Castella, localitzacions on el transport de mercaderies tant per ferrocarril com en altres mitjans terrestres és molt àgil.

El Port de Tarragona és líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània. El 2019, va superar els 6 milions de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte l'any anterior.

Tant per agilitzar l'operativa com per ampliar la seva capacitat logística, l'Autoritat Portuària de Tarragona ha desenvolupat un nou sistema de lliurament de productes agroalimentaris anomenat SEA, Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris. Es tracta un servei digital i gratuït que afavoreix els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. Els compradors podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista.

Més informació
Anticipació, caiguda i oportunitat: l'impacte covid-19 al Port de Tarragona
Cruset: "Al Port de Tarragona no hi trobaràs mai el clàssic retrat de l'administració pública"
El Port de Tarragona mou 2,45 milions de tones el juliol
Avui et destaquem
El més llegit