
La 25a edició de la Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha guardonat les empreses Carnisseria Gual (premi Trajectòria Empresarial), Pla de Morei (premi Capacitat Emprenedora), Virkar (premi Empresa Innovadora) i Blautec (premi Compromís Social i Mediambiental). La Junta Directiva de la UEA va proposar tres empreses finalistes per a cada categoria i, finalment, els associats han escollit els guardonats a través d'una votació. L'acte, que ha comptat amb uns 600 assistents, s'ha celebrat al pavelló esportiu MontAqua de Santa Margarida de Montbui. L'entrega de premis també ha comptat amb la ponència de l'empresari José Elías i l'assistència del conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper.
La UEA ha escollit l'eslògan Avançant Units per la celebració de la 25a edició de la Nit Empresarial amb l'objectiu de destacar "la força i la unitat de les empreses associades, però també la col·laboració i la força col·lectiva del teixit empresarial de l'Anoia".
En aquesta línia, el president de la UEA, Joan Mateu, ha defensat el paper de la UEA com a "lobby" davant de l'administració. "Ser empresari no és fàcil. És arriscar, aixecar la persiana cada dia amb incerteses i amb il·lusió. És innovar, adaptar-se, crear llocs de treball, aportar valor. És un acte de compromís i avui reivindico la figura de l'empresari", ha defensat Mateu.
Mateu ha reivindicat la necessitat de disposar de sòl industrial de gran format i d'una formació professional "adaptada al territori".
El president de l'entitat també ha aprofitat per reclamar a l'administració que "deixi de veure'ns com un problema i comenci a veure'ns com a part de la solució". Per això, el dirigent ha demanat "més agilitat administrativa i una finestra única per a les empreses". D'altra banda, Mateu ha reivindicat la necessitat de disposar de sòl industrial de gran format i d'una formació professional "adaptada al territori".