Projecció internacional per Banyoles amb el campionat europeu de Dragon Boat

Un miler de participants de diversos països europeus es trobaran a l'estany de Banyoles

Banyoles ja va acollir la primera edició del campionat europeu de Dragon Boat fa deu anys | Cedida Banyoles ja va acollir la primera edició del campionat europeu de Dragon Boat fa deu anys | Cedida

El món empresarial gironí i català se suma i pren un protagonisme molt destacat a les competicions del Campionat Europeu de Nacions de Dragon Boat: DBanyoles ’22, per a seleccions nacionals, que Banyoles acollirà del 31 d’agost al 4 de setembre. Hi competiran prop d’un miler de participants seleccionats per les diferents nacions que hi participaran. El Dragon Boat és una modalitat de piragüisme amb origen xinès.

L’esdeveniment, organitzat per la Federació Europea de Dragon Boat amb la col·laboració de l’Associació Espanyola, de l’Ajuntament de Banyoles i l’operador local Dragon Boat Emotions, i que inicialment s’havia de celebrar a Ucraïna, permetrà impulsar aquest esport i implicar de manera directe les empreses del territori. L'Estany de Banyoles serà l'epicentre de les jornades.

Les empreses, protagonistes

L’anomenat Festival de Dragon Boat d’empreses, amb inscripcions obertes fins pocs dies abans de l’esdeveniment, es durà a terme el 3 de setembre i consistirà en una jornada lúdico esportiva que permetrà cohesionar els equips a través de la pràctica del Dragon Boat. A les competicions s’hi pot inscriure qualsevol empresa o entitat.

Una altra de les novetats que ha incorporat enguany aquest esdeveniment és La Fira del Drac, que se celebrarà el 3 i 4 de setembre al Parc de la Draga i on conviuran, entre altres, expositors artesanals, comercials i foodtrucks. Aquesta Fira comptarà amb actuacions musicals, culturals i activitats esportives i lúdiques, tant per adults com per infants.

Juncà: “Banyoles no ha potenciat prou la figura mitològica del seu drac"

També es pretén donar a conèixer la cultura i tradicions del país als participants. “Banyoles no ha potenciat prou la figura mitològica del seu drac i aquesta primera edició, aprofitant la presència de tants vaixells de drac a l’Estany, vol reivindicar aquest referent també de forma lúdica i esportiva, amb propostes per a tots els públics durant el cap de setmana del Campionat”, indica el president de l’Associació Espanyola de Dragon Boat i president del comitè organitzador de DBanyoles ‘22, Miquel Juncà.

Avui et destaquem
El més llegit