El primer projecte d'habitatge cooperatiu de la Catalunya Central veu la llum

La Raval impulsarà un habitatge cooperatiu al barri vell de Manresa

El projecte del primer habitatge cooperatiu urbà de la Catalunya Central |La Raval El projecte del primer habitatge cooperatiu urbà de la Catalunya Central |La Raval

El primer projecte d'habitatge cooperatiu urbà de la Catalunya Central ja està en marxa. La Raval, nascuda de la fusió de l’Assocació Barri Bell, Can60 i Espai de Vida; està impulsant un edifici a Manresa que finançaran els socis de la cooperativa que viuran a l'espai. La previsió és que les obres comencin aquest estiu.

L'habitatge en règim de cooperativa facilita que un conjunt de persones impulsi i financïi la seva construcció, compartint-ne la propietat. Els socis aporten part dels recursos i, la resta, s'obtindrà a través d'un crèdit de la banca ètica.

Habitatge assequible

La Raval va signar amb l’Ajuntament de Manresa un contracte de cessió d’ús del solar per 75 anys prorrogables. Els cooperativistes hi poden viure durant el temps que ho vulguin, però no poden llogar ni vendre els habitatges, ja que són de la cooperativa.

"Aquest model permet generar habitatge assequible, oferint estabilitat i flexibilitat a la vegada que possibilita generar comunitat i optimitzar serveis amb la creació d’espais comuns", explica La Raval en un comunicat.

habitatge cooperatiu manresa catalunya central la raval

L'espai que ocuparà l'habitatge cooperatiu a Manresa |La Raval

Els socis decideixen el disseny

La Raval es compon actualment per 13 unitats de convivència, formades per 16 infants i 22 adult. Encara hi ha alguns habitatges lliures i  la cooperativa cerca persones interessades a anar-hi a viure-hi.

A més, en l'elaboració del disseny hi han participat els socis de la cooperativa a través d'assemblees i tallers. L'edifici s'ubica al barri vell de Manresa i la voluntat de la Raval és dinamitzar l'entorn, a través d'un local comercial situat a la planta baixa.

Avui et destaquem
El més llegit