Una quarantena d'empreses s'adhereixen al nou segell de gestió sostenible que impulsa Roses

L'Associació d'Empresaris preveu que les primeres acreditacions estiguin a punt al juliol

Una de les taules realitzades per avançar en el nou segell | ACN Una de les taules realitzades per avançar en el nou segell | ACN

'Cuidem Roses', el segell de bones pràctiques en gestió sostenible impulsat per l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus en col·laboració amb l'Ajuntament de Roses (Alt Empordà), ja ha començat a caminar i al juliol es preveu que hi hagi les primeres empreses acreditades amb el nou distintiu. De moment, una quarantena d'associats ja s'han adherit a la iniciativa, pionera en una organització empresarial i que té com a objectiu fer la destinació més sostenible.

El nou segell, que és pioner en una organització empresarial, "és un repte exigent però assumible que ens situa en la direcció cap a sostenibilitat real i efectiva", asseguren des de l'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus. 

Aquests requisits giren entorn de la gestió sostenible de les empreses amb els clients, treballadors, proveïdors, propietaris, accionistes i, fins i tot, amb els veïns. I van més enllà de la preservació del medi ambient ja que també inclouen el compromís de tenir un model de gestió sostenible des del punt de vista econòmic a l'empresa i amb al desenvolupament econòmic del municipi i la comarca.

També demana el compromís amb unes condicions de treball dignes per als equips, i d'igualtat; mesures de conciliació laboral; potenciar la formació dels treballadors; fomentar els contractes de pràctiques; tenir un estil de lideratge inclusiu, just, transparent i respectuós amb els treballadors; i a més, demana la participació activa a l'entorn social i cultural de Roses donant-lo a conèixer entre els visitants, entre d'altres.

Avui et destaquem
El més llegit