Projecten un quart parc eòlic marí al golf de Roses

Anomenat ‘CatWind’, seria el més gran dels que s’han plantejat fins ara, amb una potència de 1.200MW

El parc eòlic marí projectat se situaria a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus | Cedida El parc eòlic marí projectat se situaria a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus | Cedida

La societat Instal·lacions i Serveis Moscardo III, del grup Cobra, projecta el que seria el quart parc eòlic marí a les comarques gironines. Aquest, anomenat CatWind, seria el més gran amb una potència de 1.200MW, més del doble del que plantegen els tres presentats fins ara. Així, el nou parc se suma als altres tres que hi ha projectats al golf de Roses, l'única zona prevista com a àrea prioritària als Plans d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM), que l'Estat està ultimant.

El primer –i el que té la tramitació més avançada- és el Tramuntana (impulsat per Eòlica Marina-SENER Energy) amb 500 MW i 35 molins previstos. De fet, els promotors del parc Tramuntana també han obert la porta a estudiar la possibilitat de fer una prova pilot similar a la zona amb només tres aerogeneradors i 50 MW d'energia. Una filial d'Iberdrola hi projecta l'anomenat parc Gavina també amb 500 MW de potència i l'enginyeria basca Saitec en preveu un tercer, amb només cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW.

El molins, batejats amb el nom Medfloat Pilot Parc, se situarien a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus i produirien l'energia equivalent al consum anual de 50.000 llars. Es tractaria d'un projecte pilot amb una tecnologia desenvolupada per la mateixa companyia (SATH) i de la qual ja se n'està fent una altra prova al port de Bilbao.

El projecte del CatWind va entrar a Ministeri per a la Transició Ecològica a mitjans de juny i es troba en fase de consultes prèvies, tot i que encara no hi consta documentació. A més, segons diversos mitjans, la filial del grup Cobra projecta dos parcs flotants més a Galicia i Andalusia, amb una potència total de 2.500 MW.

Més informació
Els càmpings gironins, preocupats pel parc eòlic
Roses té un nou segell per a la sostenibilitat
Tres propostes per escapar-te a Girona aquest estiu
Avui et destaquem
El més llegit