Prop de 500 persones ja utilitzen la moneda digital del Besòs

En els tres primers mesos de funcionament del rec, les botigues que l'utilitzen han notat un increment del volum de vendes

Un comerciant del Mercat del Besòs mostra l'aplicació per pagar amb la nova moneda | ACN Un comerciant del Mercat del Besòs mostra l'aplicació per pagar amb la nova moneda | ACN

Fins a 172 comerços i parades de mercats municipals –inicialment eren 86- de 10 barris del Besòs ja accepten recs (Recurs Econòmic Ciutadà), la moneda digital ciutadana impulsada per l'Ajuntament de Barcelona per a dinamitzar el comerç de proximitat i els serveis en aquesta àrea de Barcelona. 488 persones ja són usuàries del rec, que només fa tres mesos que circula.

Més info: La moneda digital de Barcelona ja circula per l'Eix Besòs

Majoritàriament són persones del projecte del B-MINCOME, que ha posat en circulació 206,330 recs a través del Suport Municipal d'Inclusió, però la resta són veïns que s'han donat d'alta de forma voluntària. D'aquesta manera, els comerços han ingressat 884 recs de mitjana durant aquest primer trimestre d'ús, cosa ha posat de manifest que la majoria de botigues han notat un increment de clients i per tant, de volum de vendes.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, la recirculació del rec també augmenta significativament, és a dir, les despeses en recs dels comerciants. El primer mes van ser només 249 recs, però en el segon període s'arriba als 2.375 recs, que va incloure el pagament en recs d'un comerç a un proveïdor. El tercer més de funcionament, els comerços van fer recircular 4.125 recs, un 73,7% més que el mes anterior. 

En els propers mesos de prova pilot, es preveu que es posaran en circulació uns 61.000 recs mensuals a través del Suport Municipal d'Inclusió, que sumen un total de 610.000 recs fins a l'octubre de 2019. Qualsevol persona pot descarregar-se l'aplicació al mòbil a través de la Play Store i bescanviar euros per recs.

Més informació
Catalunya ja té 33 empreses de ‘blockchain’
Els 10 projectes de 'blockchain' més freqüents al sector públic
La moneda digital catalana ja té moneder
Avui et destaquem
El més llegit