Rècord del Berguedà amb la xifra d’afiliats més alta des del 2012

La comarca ha assolit 16.150 afiliats a la Seguretat Social, un 1,8% més que l’any passat

El municipi de Cercs al Berguedà | ACN El municipi de Cercs al Berguedà | ACN

El mercat del treball del Berguedà deixa una cara i una creu. Per una banda, la xifra d’afiliats supera per primera vegada les 16.000, la dada més alta assolida mai des del 2012 (inici sèrie disponible). I per altra banda, el nombre de llocs de treball a la comarca es redueix un 0,9%, una variació que es tradueix amb 105 ocupats/des menys. Així s’extreu del darrer Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà, que analitza el comportament que ha tingut el teixit empresarial, en termes de comptes de cotització, i l’evolució del mercat del treball en tot el seu conjunt.

El nombre d’empreses (comptes de cotització) a la comarca ha disminuït un 1,4% a finals de setembre del 2023 respecte a un any enrere, fins a les 1.217 empreses; aquesta evolució és de signe contrari a la registrada pel conjunt de Catalunya (+0,8%). Així mateix, respecte al trimestre anterior es registra una lleugera disminució de 7 comptes de cotització (-0,6%) a la comarca.

La xifra d’afiliats/des supera per primera vegada les 16.000 al Berguedà

Per sectors, el teixit empresarial només ha augmentat respecte a l’any anterior a la indústria (+2,1%) i ha minvat a la resta: un 1,3% als serveis, un 1,4% a l’agricultura i un 5,7% a la construcció. Segons la grandària, el nombre d’empreses només ha augmentat entre les empreses mitjanes (de 50 a 249 treballadors), un 11,8%, i a la resta ha disminuït: un 1,3% a les microempreses (fins a 9 treballadors) —que representen el 86,6% del total— un 2,7% a les petites (de 10 a 49 treballadors) i un 33,3% (una empresa menys) a les grans empreses (de 250 i més treballadors).

Avui et destaquem
El més llegit