Reus crearà una empresa energètica pública

Un dels objectius és reduir el cost de l'energia i avançar cap a un model més sostenible

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio | Ajuntament de Reus L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio | Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus farà el primer pas per a la creació d'una comercialitzadora energètica pública per generar i distribuir energia. Durant els primers cinc anys, l'empresa subministrarà l'energia del Consistori i dels organismes autònoms, amb la voluntat d'obrir-se a tota la ciutadania més endavant.

Els objectius són avançar cap a un model energètic més sostenible, maximitzar la generació d'energia per mitjà de recursos renovables locals i reduir consum i costos de l'energia.

Rebaixar el cost de l'energia

A Reus hi ha set instal·lacions de plantes solars que generen 340 megawatts l'any, el 2% d'autogeneració del què la ciutat necessita per al seu autoconsum. Això suposa ingressar 65.000 euros l'any. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha reiterat que l'activitat és viable social, mediambiental i econòmicament, però que la finalitat no és la recaptació de beneficis.

"Apostem perquè Reus creï el seu propi futur energètic", ha manifestat l'alcalde Carles Pellicer. Un estudi econòmic elaborat per l'Ajuntament xifra el preu de l'energia en els 94,02 euros l'hora. Amb la nova societat energètica, els costos podrien rebaixar-se fins als 82 euros. El primer pas serà buscar un soci per comprar l'energia a un cost més baix.

La memòria econòmica del projecte exposa que l'activitat serà deficitària durant el primer any. Tot i això, l'estudi acredita que els anys successius es compensarà el resultat negatiu i l'activitat ja serà viable. La tendència positiva s'accentua en incrementar la inversió pròpia i posar en servei més instal·lacions per generació pròpia i de km. 0.

Avui et destaquem
El més llegit