La ruta del vi del Penedès creix un 35% en nombre de visitants

La proposta penedesenca se situa en quarta posició al conjunt de l'Estat espanyol

Vinyes del Penedès amb Montserrat al fons | Cedida Vinyes del Penedès amb Montserrat al fons | Cedida

La ruta del vi del Penedès es manté com la més visitada a Catalunya però perd pistonada en l'àmbit estatal. El rànquing que acaba de publicar l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (Acevin) constata que la proposta penedesenca se situa en quarta posició al conjunt de l'estat. Durant el 2021, aquesta ruta va rebre 178.782 visitants, un 35% més que l'any anterior. Malgrat la recuperació, segueix lluny dels 370.556 visitants anuals registrats abans de la pandèmia, una tendència general a tot el sector.

En el cas de la ruta del vi de Lleida, aquesta està en quinzena posició, amb 29.980 visitants l'últim any. La xifra és quasi set vegades més gran que els 3.700 visitants del 2020 però continua distant dels 45.500 d'abans de la covid.

Segons Ramon Riera, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, que gestiona la seva Ruta del Vi, destaca que, tot i les dificultats del moment, l’informe de visitants del 2021 mostra que Penedès segueix estant dins de les principals Rutes del Vi de l’Estat i dóna bons indicis de recuperació pel futur.

Avui et destaquem
El més llegit