Neix una alternativa local per plantar cara a Glovo

La nova plataforma digital, impulsada pels restauradors de Sant Cugat, permet fer comandes a domicili o per recollir

Presentació de la nova plataforma de Sant Cugat a Casa |Joel Díaz Presentació de la nova plataforma de Sant Cugat a Casa |Joel Díaz

Una setantena de restauradors de Sant Cugat del Vallès s’han unit per impulsar Sant Cugat a Casa, una plataforma digital per promocionar la restauració santcugatenca i ser l'alternativa a Glovo. Es tracta d’un web que aspira a ser la guia dels restaurants locals i que ofereix la possibilitat als ciutadans de fer comandes a domicili o per recollir. L'objectiu és que s'hi sumin els 300 locals de restauració que hi ha a Sant Cugat.

També es poden fer reserves de taules o fer una consulta als locals. Tot plegat a través d'un pàgina web senzill d'utilitzar i molt intuïtiva. Ha estat impulsat per l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament.

sant cugat a casa

 

Alternativa local a Glovo

L'objectiu és convertir-se en l'alternativa local a Glovo, que cobra comissions d’entre el 25 i el 42% per comanda als restaurants.“Cada vegada que ens escullen en lloc de Glovo, ens estan ajudant”, ha emfatitzat. A la plataforma, "no hi ha comissions" i s'estableix una "tarifa plana" pels restauradors segons el número de comandes. A més, els propis restauradors reben els diners sense intermediació bancària.

Així, la plataforma permet als santcugatencs contactar directament amb els restaurants i fer la seva demanda. Cada local gestiona l'entrega a domicili. "Els restaurants no estaven preparats per fer delivery. I si pagues un 42% a Glovo, estàs perdent diners", ha denunciat Garcia. Garcia també ha dit que s'han trobat amb moltes traves: "Plataformes que cobren aquestes comissions no els hi fa cap gràcia i no ho han posat fàcil".

Reinventar-se

L'Ajuntament de Sant Cugat ha donat suport a la iniciativa fent difusió de la plataforma i oferint formació als restauradors. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat que és un projecte que sorgeix de la “necessitat de reinventar-se” que ha posat de manifest la Covid.

Elena Vila, tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, ha ressaltat que Sant Cugat a Casa és una "iniciativa novedosa en el sector" i que dona resposta a la necessitat de digitalització i als nous hàbits de consum.

Avui et destaquem
El més llegit