350.000 euros contra l'atur de Sant Cugat

Nou impuls de l'Ajuntament de Sant Cugat a la creació de feina amb noves ajudes per fomentar l'autoocupació i la contractació de persones aturades

Una de les naus del centre logístic de Sant Cugat Sesgarrigues | ACN
Una de les naus del centre logístic de Sant Cugat Sesgarrigues | ACN

L’Ajuntament de Sant Cugat ha obert aquest mes d’abril les convocatòries per sol·licitar subvencions per a petites i mitjanes empreses, i entitats que contracten nous treballadors i treballadores en situació d’atur, i per a l’autoocupació. En total, es destinen fins a 350.000 euros dividits en dues línies d’ajuts, gràcies al finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, ha destacat que “la voluntat d’aquest ajuntament és aconseguir l’atur 0 a Sant Cugat: fomentem la contractació de persones a l’atur i donem impuls a l’autocopuació, per a què els santcugatencs i santcugatenques desenvolupin el seu projecte de vida a la nostra ciutat.”

Com guanyar l'atur?

La subvenció per a la contractació de persones a l'atur és de 200.000 euros i la despesa subvencionable és del 50% dels costos laborals amb una durada mínima de 12 mesos. Les empreses han de complir un seguit de requisits per ser-ne beneficiàries, entre els quals destaca: formalitzar un contracte laboral de com a mínim un any amb una persona resident a Sant Cugat i en situació d’atur un mínim de tres mesos. Alhora, ha de pertanyer a un col·lectiu ubicat a Sant Cugat o algun altre municipi de l'AMB i que l'empresa augmenti amb la nova contractació la seva plantilla existent.

En total es podran subvencionar entre 7.200 euros i 9.600 euros segons la categoria professional de la persona contractada. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de maig i s’hi poden acollir aquelles contractacions fetes des de l’1 de gener fins al 31 d’agost de 2018. Les empreses sol·licitants podran rebre subvencions per a més d’un contracte amb un màxim de 20.000 euros.

Com autoocupar-se?

Pel que fa a les subvencions per a l’autoocupació s’hi destinen 150.000 euros. S’atorgarà un màxim de 4.000 euros per persona participant en la proposta emprenedora beneficiària en concepte de: quotes d’autònoms fins a 12 mesos, una part de les despeses de lloguer d’un local o parada de mercat ubicats al municipi, taxes municipals vinculades a l’inici de l’activitat o altres despeses no recurrents relacionades.

Totes aquelles persones que ho sol·licitin han d’estar en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació prèviament a l’inici de l’activitat. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de juliol. S’accepten altes d’activitat i d’autònom des de l’1 de gener i fins el 31 de juliol de 2018.

El balanç

Les subvencions a la contractació es van convocar per primera vegada el 2016 amb deu empreses beneficiàries i el 2017 es va fer una segona convocatòria amb 13. En totes dues convocatòries, s'han contractat 42 persones aturades. Pel que fa a les ajudes a l’autoocupació, s'han beneficiat 36 nous projectes empresarials.

Més informació
L'atur baixa de 6.720 persones al març a Catalunya
L’atur femení es redueix un 14,9% a Catalunya
El JOBarcelona ofereix 9.000 oportunitats laborals
Avui et destaquem
Comentaris