Santa Perpètua 4.0

Empreses del territori expliquen Ia seva transformació cap a la indústria 4.0 a la III Jornada iniciativa Task Force 4.0

L'adaptació a la indústria 4.0 és un repte per a les empreses | iStock L'adaptació a la indústria 4.0 és un repte per a les empreses | iStock

Santa Perpètua de Mogoda ha acollit aquest dijous 7 de juny la III Jornada Task Force 4.0 al Centre de Desenvolupament local. La iniciativa Task Force 4.0 vol ajudar a les empreses a accelerar el seu procés de transformació cap a la Indústria 4.0 a partir d'un assessorament i acompanyament per part de tècnics especialistes. En una primera fase es realitza una anàlisi i definició de pla d'acció cap a la Indústria 4.0, ajudant a detectar oportunitats i identificant les tecnologies més adients en cada cas. En una segona fase, es dóna suport i acompanyament especialitzat durant el període d'implantació tecnològica inicial, i orientació en la presa de decisions durant aquest procés de canvi. A més a més, es posa a disposició de les empreses participants d'un Banc d'empreses proveïdores de solucions tecnològiques 4.0, ubicades principalment al nostre territori.

imatges jornada task force

Durant la jornada s'han presentat tres experiències d'empreses del territori que han participat en l'assessorament Task Force 2017. Jordi Viñas, director general de l'empresa Mavilor, ha explicat com estan implementant un projecte d'integració de la informació del procés de fabricació a través de panells interactius en planta, optimitzant així els temps de preparació de màquines, millora en costos i reducció de papers, amb el suport especialitzat de l'assessorament Task Force 4.0. Per la seva banda, Aleix Cortada, gerent de Mikuin, ha destacat la importància de l'acompanyament rebut en el disseny d'un nou model de negoci per introduir al mercat aparadors interactius pel comerç de proximitat. Per finalitzar, la gerent de Muelles y Resortes Bosch, Alícia Bosch, ha manifestat  que gràcies a la participació en aquest programa han descobert noves oportunitats a aplicar al procés de fabricació de molles. A la jornada també va assistir com a empresa ponent CELSA, empresa guardonada amb un accèssit del Premi Indústria 4.0 2018. Òscar Cubiñá, director de l'acereria Celsa Barcelona, va explicar el programa de monitoratge intel·ligent de les plantes siderúrgiques de CELSA Group que han implantat recentment i que ha estat la iniciativa per la qual han estat premiats.

Per dur a terme aquest projecte, es compta amb la col·laboració del Centre Metal·lúrgic, Interfase i CIM-UPC; i amb el suport financer del SOC i de la Diputació de Barcelona.

Avui et destaquem
El més llegit