Santa Perpètua acull els representants de la mobilitat elèctrica

El consistori de la localitat de la Riera de Caldes organitza una trobada per donar a conèixer els projectes relacionats amb el cotxe verd

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda acull aquest dijous els principals representants del sector de la mobilitat elèctrica de Catalunya i de l'Estat en una trobada en la que es donaran a conèixer les feines que es fan des del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) del municipi, un centre pioner a Catalunya fundat el 2013 que promou l'ús del vehicle elèctric i forma professionals d'aquest sector. El gerent de l'Associació Espanyola de Desenvolupament del Vehicle Elèctric (ADIVE), Arturo Pérez de Lucia, es desplaçarà expressament de Madrid a Santa Perpètua per a presidir aquesta jornada tècnica i divulgativa.

La jornada començarà al migdia amb una visita de De Lucia a les instal·lacions del CREVE, acompanyat de la directora de Desenvolupament Local de l'Ajuntament, Úrsula Cornejo, del cap de Projectes Estratègics, Eduard Jiménez i de la coordinadora del projecte de Vehicle Elèctric, Encarna Duque. A la tarda se celebrarà un cafè-tertúlia presidit per l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el directiu d'ADIVE. Jiménez presentarà els resultats del projecte La Riera de Caldes: impuls al vehicle elèctric, des del qual s'ha donat suport a la tercera edició del campionat juvenil Electrocat, als cursos de reciclatge de professionals i al de capacitació de mecànic de vehicle elèctric, un nou perfil laboral. També s'analitzarà com està funcionant la iniciativa pionera de cessió́ municipal de vehicles elèctrics a particulars i empreses, la 5.000 km Electric Experiences, que ja ha arribat a un centenar de sol·licituds.

Entre d'altres assistents, hi haurà representants de l'empresa Mavilor, del projecte de carsharing Bugi, dels concessionaris Nissan, Kia, Renault, de les empreses dedicades a la moto elèctrica com Scutum i Torrot. També hi haurà responsables de la Generalitat (ICAEN i l'Eurecat) i de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Directius del Centre Metal·lúrgic i el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona també hi diran la seva, així com el director corporatiu de comunicació i relacions institucionals d'Alstom, André López Morancho.

Així mateix s'organitza l'acte Una pregunta, un minut d'experiències, en el que un grup reduït amb protagonistes dels diferents projectes de mobilitat elèctrica compartiran les seves experiències amb els ciutadans i treballadors que han provat un vehicle elèctric gratuïtament durant uns dies, dins de la 5.000 km Electric Experiences. Quan s'acabi aquesta activitat, l'Ajuntament de Santa Perpètua tornarà a fer una nova cessió de vehicles elèctrics a aquelles persones que s'hagin inscrit. Els vehicles es podran provar i conduir a les a l'aparcament de l'edifici de Desenvolupament Local de l'Ajuntament, a tocar la Granja Soldevila.
Avui et destaquem
El més llegit