Santa Perpètua bonificarà l'ús de les renovables i el vehicle elèctric

El consistori facilitarà avantatges fiscals a les companyies que facin ús de mètodes respectuosos amb el medi ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha compromès a bonificar quatre grans blocs de l'activitat empresarial de la localitat. L'alcaldessa del municipi, Isabel Garcia, en una reunió amb empresaris ha garantit el manteniment d'aquestes bonificacions al llarg d'aquest mandat perquè es pugui establir una aliança "de fons" amb el teixit empresarial, com han matisat des del consistori.

Les noves bonificacions s'adrecen a quatre grans àmbits de preocupació del Govern municipal. El primer, la localització d'activitats en el municipi i la creació d'activitat i empreses. Santa Perpètua, "un municipi fortament productiu i on l'activitat econòmica és una de les funcions principals", s'ha vist fortament afectada per la crisi econòmica, com també ho ha notat l'ocupació de solars i naus. "El consistori ha decidit incrementar les bonificacions ja existents a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) per inici d'activitat", explica l'Ajuntament en una nota enviada als mitjans de comunicació.

La creació d'ocupació de qualitat és altra de les bonificacions d'aquest mandat. Bonificaran les empreses que apostin per la consolidació dels seus equips i d'un model d'empresa on primi el compromís de futur, incorporant una bonificació important a l'IAE.

Les energies renovables són altres de les àrees que es veuran beneficiades. Santa Perpètua considera "una assignatura pendent del país, que pateix uns costos energètics molt importants i malbarata el potencial que tenim d'una energia i que no ens fa dependents". Malgrat les dificultats de la regulació general, l'Ajuntament incorpora bonificacions a l'ICIO (per fer les instal·lacions), i a l'IAE (per la generació i consum d'energies renovables), ja que creu que són "molt rellevants per aquelles empreses que vulguin optar per aquestes energies". En determinats casos, la combinació d'ambdues bonificacions pot permetre accelerar l'amortització d'inversions en instal·lacions de producció d'energies renovables de forma notable.

Per últim, la mobilitat elèctrica, una aposta que no és nova en aquest municipi. L'Ajuntament explica que realitza tota mena d'accions de promoció, formació i assessorament en aquest camp. Ara s'incorporaran dues bonificacions, una a l'ICIO per a la instal·lació de Punts de Càrrega i una altra a l'Impost de Vehicles per a primar els vehicles de menor incidència en el medi ambient.

Avui et destaquem
El més llegit