Santa Perpètua, capital del vehicle elèctric

L'Ajuntament té prop de 200 peticions per accedir a la cessió gratuïta de cotxes endollables

Santa Perpètua de Mogoda es transformarà el pròxim dimecres 19 d'octubre a la capital del vehicle elèctric de Catalunya. El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) acollirà una trobada en el qual es reuniran representants de la Generalitat (Institut Català de l'Energia i dels departaments de Treball i Educació), de la Diputació de Barcelona i alcaldes de la Riera de Caldes –on pertany Santa Perpètua-, per part de la Administració pública.

En aquesta reunió –a porta tancada, a partir de 17 hores- també assistiran fabricants de vehicles elèctrics com Nissan, Renault, Kia, Torrot o eBike, representants del Gremi de Reparació de l'Automòbil i del Gremi d'Instal·ladors de Sabadell i Comarca, els directors dels tres instituts que han guanyat les darreres edicions del campionat juvenil ElectroCat, membres de l'Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya i participants d'altres empreses del sector i del territori.

L'objectiu principal de la trobada és analitzar i valorar el funcionament del projecte La Riera de Caldes: Impuls al Vehicle Elèctric, un programa subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació́ (SOC) de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals. Entre altres participants, està previst que assisteixin a la seu del CREVE el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat; Melcior Arcarons, el secretari del departament de Treball; Josep Ginesta i la directora de l'ICAEN; Assumpta Ferran.

Entre les diferents accions que s'han impulsat des de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda a favor de la mobilitat elèctrica destaca l'organizació de tres edicions del campionat estudiantil ElectroCat. Els alumnes de cicle formatiu de grau superior de diferents instituts catalans construeixen durant el curs un prototip de vehicle elèctric i després participen a la competició.

El vehicle elèctric s'incorpora en la FP
Des del consistori de Santa Perpètua, amb el suport de la resta d'ajuntaments de la Riera de Caldes, i en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat s'ha treballat fermament perquè el vehicle elèctric s'incorpori en els currículums de Formació Professional. S'han introduït els continguts i les competències professionals

Arribar a la ciutadania
Un dels objectius de l'Ajuntament de Santa Perpètua és que el vehicle elèctric arribi a quants més ciutadans millor. Per això, el juliol passat, el consistori va engegar la 5.000 km Electric Experiences, una prova pilot a l'Estat amb la qual cedeix gratuïtament una àmplia gamma de vehicles elèctrics (cotxes, furgonetes, motos, bicicletes i vehicles industrials) a particulars i empreses vinculades a la zona de la Riera de Caldes per sumar 5.000 km entre tots. Empreses com Uualk i Scutum han cedit els seus vehicles gratuïtament.

En menys de tres mesos, el consistori ja ha rebut prop de 200 sol·licituds d'usuaris –que treballen o viuen a la zona-, per participar. És una xifra de la qual l'alcaldessa Isabel García se sent molt satisfeta ja que "demostra que cada vegada hi ha més interès per la mobilitat elèctrica". Gràcies a aquesta iniciativa, ajuntaments veïns, com el de La Llagosta, s'han interessat per la mobilitat elèctrica. El seu policia local ha estat provant temporalment motos elèctriques i preveu adquirir algunes per a serveis municipals.
Avui et destaquem
El més llegit