Santa Perpètua cedirà vehicles elèctrics gratis a particulars i empreses

El projecte 5.000 Km Electric Experiences vol conscienciar sobre els beneficis dels nous cotxes

L'Ajuntament de Santa Perpètua cedirà gratuïtament vehicles elèctrics a particulars i empreses en un projecte pilot que pretén conscienciar sobre els avantatges d'aquest tipus de vehicles. Tal i com ha anunciat en un comunicat el consistori, el pla 5.000 Km Electric Experiences és una prova a tota Espanya que compta amb la cessió de cotxes, furgonetes, motos, bicicletes i vehicles industrials.

L'objectiu d'aquest programa pioner és sensibilitzar la població sobre els avantatges que suposa aquest tipus de vehicles, com l'estalvi, la comoditat, la reducció de contaminació acústica i la disminució d'emissions de gasos contaminants.

L'ajuntament ja ha contactat amb empreses fabricants i concessionaris perquè cedeixin temporalment els seus vehicles elèctrics als usuaris, que podran utilitzar-los durant uns dies en els seus trajectes o en les seves tasques habituals.

La iniciativa compta amb el suport del SOC de la Generalitat, en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2015, mentre que els vehicles estaran monitorats amb dades sobre el seu comportament, com el temps de recàrrega o el recorregut.

Amb aquesta aliança entre l'Ajuntament de Santa Perpètua, les empreses que cedeixen els vehicles i els usuaris de la Riera de Caldes (un important pol industrial a la zona), el consistori vol fer pedagogia dels "beneficis" de la mobilitat elèctrica.

En una setmana, el consistori ha rebut 100 sol·licituds de voluntaris per participar en la prova i lliurarà les primeres claus de vehicles el pròxim dia 6 a les 18.00 hores al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de la ciutat.
Avui et destaquem
El més llegit