CA | ES

Santa Perpètua promociona joves talents

Un programa municipal ajuda menors de 30 anys amb formació superior a introduir-se al mercat laboral

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha engegat aquest novembre el programa "Promoció i Desenvolupament del Talent", en el qual participen 17 joves del municipi menors de 30 anys amb formació superior (estudis universitaris o Cicle Formatiu de Grau Superior).

Les actuacions previstes dins d'aquest programa tenen com a objectiu general incrementar la incorporació de joves amb formació superior a empreses tractores del territori i donar-los l'oportunitat de tenir contacte directe amb l'empresa en un lloc de feina relacionat amb els estudis que han realitzat. Unes actuacions que es divideixen en tres blocs diferenciats.

El primer són un seguit de sessions d'orientació per a la inserció professional en clau de competències, en les quals es treballen principalment conceptes com l'autoconeixement i el balanç competencial, el desenvolupament competencial (comunicació i relació interpersonal, treball en equip, adaptabilitat i flexibilitat, organització i planificació) i el currículum per competències. Aquest mòdul té com a objectiu ajudar als joves participants a identificar, potenciar i transferir les seves competències clau, i també saber-les comunicar i transmetre en el procés de cerca de feina. Aquest primer bloc consta d'un total de 12 sessions.

En segon lloc s'estableix un programa de pràctiques o estades professionals a empreses del territori, amb l'objectiu d'adquirir competències professionals de caràcter tècnic i desenvolupar competències bàsiques i de caràcter transversal. Cada estada de pràctiques tindrà una durada de 200 hores.

Finalment, el programa preveu una formació intensiva en anglès en grups reduïts per nivells. A partir d'una prova de nivell que han realitzat els participants hi haurà dos grups: un de B2 i un de C1. Aquesta formació en anglès té una durada de 50 hores.

Les sessions d'orientació s'han iniciat aquest mes de novembre, les pràctiques a empreses està previst que es comencin a partir de desembre i el curs d'anglès començarà al gener.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda compta amb l'experiència de gestionar un projecte similar, el programa "Joves amb Talent" que es va desenvolupar el 2013 com a projecte cooperatiu dins la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya. Un total de 16 joves van participar en aquest programa, assolint un nivell molt alt d'inserció laboral. El projecte que s'està desenvolupant enguany ha despertat molt d'interès entre els joves del municipi, arribant a les 85 sol·licituds de participació.
Avui et destaquem
El més llegit