Santa Perpètua treballa la inserció de dones en risc d'exclusió social

El projecte Dones Competents, que ha inserit laboralment 28 dones, inicia una nova edició

Un total de 28 dones que han participat en l'edició 2016 del dispositiu Dones Competents han aconseguit la inserció laboral. El projecte s'adreça a dones desocupades residents al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, preferentment residents al barri de Can Folguera i que es trobin en risc d'exclusió social. L'actuació s'emmarca en la subvenció del SOC Treball als Barris, que s'adreça a municipis beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera.

Les 28 dones que han aconseguit la seva inserció laboral s'hi han incorporat com a dependenta o caixera, auxiliar de cuina, cambrera, promocions, auxiliar de geriatria, manipulació de fàbrica, auxiliar infermeria, recepcionista a centre terapèutic i operàries de neteja, entre d'altres.

L'alcaldessa del municipi ha realitzat una bona valoració del programa i ha agraït a totes les persones implicades, des de l'equip de professionals de Desenvolupament Local, professorat extern i empreses col·laboradores, la seva aportació. "També a les dones participants, que han fet alguns suggeriments de cara a pròximes edicions, les quals també s'han mostrat molt satisfetes amb aquest programa que les dóna força, ganes, les enforteix, les empodera com a dones per poder tirar endavant el seu projecte vital", va afegir Isabel Garcia.

L'Ajuntament iniciarà aviat una nova edició d'aquesta acció, després de rebre subvenció del SOC per a aquest programa, un any més. El dispositiu inclou accions de prospecció i sensibilització adreçades a empreses del territori i mesures ocupacionals per a les beneficiàries: informació, assessorament, orientació, formació, convenis de pràctiques i suport en la cerca activa.
Avui et destaquem
El més llegit