El Seat Tarraco “és un somni fet realitat”

Seat anuncia oficialment el nom del nou SUV de set places, l'opció escollida pel 35% votants

L'alcalde de Tarragona I el gerent de l'empresa comercialitzadora de Seat a Tarragona| R. Segura (ACN) L'alcalde de Tarragona I el gerent de l'empresa comercialitzadora de Seat a Tarragona| R. Segura (ACN)

Seat tindrà per primer cop un model amb nom català. Segons ha anunciat aquest dilluns l'automobilística catalana, el seu nou SUV de set places que arribarà al mercat a finals d'any es dirà Tarraco. De les més de 146.000 persones que han participat en el darrer tram de les votacions per buscar nom al nou model, Tarraco ha estat l'opció preferida pel 35,5% dels votants per davant d'Àvila, que ha rebut el 28,7% dels vots, Aranda amb el 26,9%, i Alborán, amb el 8,8% dels vots. El nou SUV de Seat, el tercer, es posicionarà per sobre de l’Ateca i l’Arona. Tarraco és el primer nom de Seat escollit per votació popular i el 14è que utilitza un topònim.

L'anunci oficial l'ha fet aquest dilluns des de França el president de Seat, Luca de Meo, durant l'acte de presentació de l'Ibiza com a finalista del premi Cotxe de l'Any 2018 a Europa i arriba després que la setmana passada una revista especialitzada alemanya avancés la notícia que Seat no va voler confirmar ni desmentir.  Amb el nou model Seat completa la seva gamma SUV, el segment de més creixement a Europa, amb un vehicle de fins a set places que se situa per sobre de l'Ateca, llançat el 2016, i l'Arona, el més petit dels tres i que va arribar als concessionaris a finals de l'any passat. 

Il·lusió a Tarragona

A Tarragona l'alegria és important. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat que el nou vehicle amb el nom romà de la ciutat en farà “una promoció impressionant”. Per a ells és un somni fet realitat. Així ha valorat Ballesteros l’elecció de Seat Tarraco com el nou vehicle de la companyia automobilística. En una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, el batlle s’ha mostrat entusiasmat per l’elecció del nom romà de la ciutat.

 A més, Ballesteros, que des del primer moment va fer campanya perquè Tarraco fos el nom del nou SUV de Seat, ha reivindicat que “quan Tarragona es proposa una fita, ho aconsegueix, i ens n’hem de sentir orgullosos tots plegats”.

Per la seva banda, el gerent de l’empresa comercialitzadora dels automòbils Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà, s’ha mostrat molt satisfet pel fet que aquest sigui el primer cotxe amb un topònim català. Segons Barberà, el nom de Tarraco és “molt potent” i idoni per al vehicle més gran de la marca, que tindrà set places i sortirà al mercat a finals d’any.

Més informació
El nou SUV de Seat es dirà Tarraco
Seat arrenca un 2018 de rècord
Seat busca nom pel seu nou tot-terreny
Avui et destaquem
El més llegit