Siemens produirà a Cornellà equipament ferroviari per a la Xina

El contracte atorga 16,5 milions d'euros a la fàbrica del Baix Llobregat on treballen 500 persones

Siemens ha adjudicat a la planta que la companyia té a Cornellà la fabricació de 66 convertidors de tracció per a 33 locomotores de la China State Railways, l'operador nacional de ferrocarrils xinès, després de l'acord assolit entre la multinacional i l'empresa estatal xinesa de ferrocarrils.

El valor del contracte signat és de 16,5 milions d'euros, i tots els convertidors es fabricaran a la planta de Cornellà, una de les quatre que Siemens té a tot Espanya, entre els mesos de juliol i novembre d'aquest any, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Per a Siemens, aquesta adjudicació suposa "un pas més en l'estratègia d'internacionalització" tant de la companyia com per a la planta de Cornellà, que ja fabrica i exporta equips elèctrics i electrònics de tracció per a diversos països del món, incloent-hi Alemanya i altres europeus. "Siemens aposta pel desenvolupament d'una base industrial forta a Espanya i Catalunya amb projectes de gran envergadura que demostren la competitivitat i flexibilitat de la fàbrica", ha assegurat Pascual Dedios-Pleite, responsable del sector indústria de Siemens per a Espanya i Portugal.

L'operació s'emmarca en el procés de transformació de la xarxa ferroviària de la Xina, que comptava amb una capacitat instal·lada de 90.000 quilòmetres de ferrocarril el 2010 i espera assolir el 2020 els 120.000 quilòmetres de línies ferroviàries construïdes, millorant al mateix temps les convencionals ja existents.

1.200 treballadors a Catalunya
Siemens disposa de dues plantes a Catalunya, que sumen al voltant de 1.200 treballadors: a Rubí es produeix material elèctric, mentre que la planta de Cornellà de Llobregat s'ha convertit en un centre internacional que ocupa mig miler de persones i que es dedica a la producció de material ferroviari, motors i senyalització, així com material de tracció ferroviària usat per trens d'alta velocitat.

A més de les plantes catalanes, Siemens ocupa uns 2.200 treballadors més a Espanya, repartits entre les fàbriques que la companyia té a Getafe, que produeix equips de radiodiagnòstic portàtils, i Arganda del Rey, dedicada a la fabricació de radiofàrmacs.
Avui et destaquem
El més llegit