CA | ES

Singulars M45, el projecte per trobar feina de Santa Perpètua

L'Ajuntament del municipi vallesà impulsa un programa adreçat a persones més grans de 45 anys en situació d'atur

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa en marxa una nova edició del projecte Singulars M45, un pla d'ocupació dirigit a persones majors de 45 anys. Segons el consistori vallesà es tracta d'una iniciativa "pionera i innovadora basada en la importància de desenvolupar polítiques actives d'ocupació amb les persones que tenen dificultats per trobar feina per raons d'edat i baixa qualificació professional", ha explicat en un comunicat. El curs vol aconseguir que les persones més grans de 45 anys que es troben a l'atur no incrementin la seva permanència en aquesta situació.

La iniciativa es tracta d'un projecte integral que pretén possibilitar la incorporació dels participants al mercat laboral de manera activa, a través d'un itinerari que contempla diferents accions com l'aprenentatge a través de l'experiència i la pràctica. Les persones participants reben suport per a afavorir l'aprenentatge i la integració grupal.

Durant el programa es treballen aspectes per a professionalitzar els perfils dels participants, a través del mòdul de formació en Manteniment industrial i la millora competencial en temes instrumentals com són les matemàtiques, la llengua i la informàtica.

D'altra banda, aquest projecte també incorpora accions que fomenten l'autoconeixement, l'apoderament, l'autoestima, el treball en equip i les relacions socials, ja que es consideren aspectes fonamentals pel benestar de les persones i que faciliten la seva disposició i actitud en els processos d'inserció laboral.

Per últim, el projecte es completa amb accions de reactivació laboral com per exemple, estratègies de networking, sensibilització a l'emprenedoria i tècniques de cerca de feina. El curs està subvencionat per la Diputació de Barcelona.
Avui et destaquem
El més llegit