Som Energia capta 5 MEUR per construir tres projectes fotovoltaics

La cooperativa energètica aixecarà noves instal·lacions a Sevilla i Almeria per generar 7,2 GWh

Una planta fotovoltàica que dóna energia a la cooperativa Som Energia Una planta fotovoltàica que dóna energia a la cooperativa Som Energia

La cooperativa Som Energia ha captat en només una setmana cinc milions d'euros entre més de 1.500 socis que es dirigiran a posar en marxa tres nous projectes fotovoltaics que generaran anualment 7,2 GWh, l'equivalent a les necessitats elèctriques de 2.900 famílies.

Aquesta última obertura d'inversió al capital social de la cooperativa es va obrir el 18 d'octubre, oferia un 1,75% d'interès anual i la quantitat màxima que cada soci podia invertir eren 5.000 euros, ha informat en un comunicat Som Energia.

En concret, Som Energia vol construir amb aquests recursos tres instal·lacions fotovoltaiques, dues a Lora del Río (Sevilla) i una a Tahal (Almeria), que se sumen al total de vuit que ja té en funcionament a Catalunya, València i Sevilla.

L'aportació al capital social no és l'única opció d'inversió en renovables que ofereix Som Energia, ja que més de 2.800 persones i organitzacions sòcies, amb una aportació superior als 2,7 milions d'euros, han iniciat la Generació kWh, una iniciativa d'autoproducció col·lectiva que permet a qui participa obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost i que, a més, és inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Som Energia, que té una trajectòria de set anys, compta amb més de 38.000 socis repartits per tota Espanya i supera els 57.000 contractes de llum verda (cada persona sòcia pot tenir més d'un contracte).

Més informació
"Hi ha massa desconnexió entre la producció i el consum"
Elèctriques de butxaca
Som Energia preveu arribar als 60.000 clients
Avui et destaquem
El més llegit