La UEA celebra el XVII Sopar Empresarial de l'Anoia

Les empreses Rivisa, Iguana Comunicacions i Garatge Montserrat, premiades a la posada de llarg de la patronal

Imatge del XVII Sopar Empresarial de l'Anoia
Imatge del XVII Sopar Empresarial de l'Anoia

El pati de l'Institut Milà i Fontanals s'ha convertit en l'escenari aquest dijous al vespre de la XVII edició del Sopar Empresarial de l'Anoia, el reconeixement anual als petits i mitjans empresaris de la comarca que contribueixen al seu desenvolupament econòmic i social. Com és tradició, al llarg del sopar s'han entregat els Premis UEA, que enguany han reconegut a les empreses Rivisa, Iguana Comunicacions, Garatge Montserrat i Mútua General de Catalunya. A més, també s'ha guardonat Interiorvista, el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, Dyneke i Publicacions Anoia S.L.

En el seu sopar, la Unió Empresarial de l'Anoia ha reunit més de 500 comensals i i ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Des de l'organització comenten que no assolien una xifra similar d'inscrits des de l'any 2002, en què el convidat estrella va ser l'aleshores príncep Felip de Borbó, i hi veuen un senyal de la recuperació econòmica del territori. L'any passat, en què hi va assistir el president Puigdemont, va comptar amb 450 inscrits.

El president de l’entitat, Blai Paco ha remarcat en el seu discurs “quatre potes essencials per millorar la competitivitat empresarial i dinamitzar l'economia de la comarca de l'Anoia”: coneixement i actitud, telecomunicacions i subministraments, visibilitat a l'exterior, i infraestructures.

El president de la UEA també ha reivindicat davant del conseller Rull la necessitat de comptar amb unes infraestructures dignes perquè l’economia anoienca pugui ser competitiva. D’una banda, ha reclamat la necessitat d’accelerar la variant Abrera-Masquefa i el desdoblament de la B-224. “La icona logística amb la que s’està convertint l’Anoia Sud fa imprescindible i urgent aquestes infraestructures”, ha sentenciat Paco. D’altra banda, també ha reclamat el desdoblament de l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Manresa, entès com “una oportunitat única per vertebrar el nostre país, facilitant que molts vehicles que arriben a Vilafranca des del sud amb destí França no hagin d'arribar a Martorell”. De cara al mitjà termini, ha apuntat que caldrà tornar a pensar en l’Eix Transversal Ferroviari i el carril VAO d’accés a Barcelona per l’A-2 i la B-23.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha felicitat la UEA per l’èxit organitzatiu, i ha reivindicat la bona salut econòmica de l’Anoia.

J7A 4388

Impuls a la Conca de l’Òdena

El conseller Rull ha anunciat en el marc de la trobada empresarial l’impuls d’un Pla director urbanístic (PDU) d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. Rull ha fet aquest anunci després d'una reunió prèvia al Sopar, en què ha rebut la petició per escrit de mans de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; de Santa Margarida de Montbui, Teodoro Romero; d’Òdena, Francisco Guisado; de la Pobla de Claramunt, Santi Broch, i de Jorba, David Sánchez.

El conseller Rull ha anunciat que s’establiran les bases perquè hi hagi unes 300 hectàrees de sòl industrial al nord d’Igualada “que ens permetrà disposar de parcel·les de grans dimensions a l’Anoia, que és el que ara és necessita per ser competitius”. A més, el nou PDU integrarà també l’àmbit a on es podran traslladar els actuals adobers del barri del Rec. Es preveu acordar l'inici de la redacció d’aquest PDU a la propera Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC) del 28 de juliol.

Els empresaris, al pati de l'institut

L'esdeveniment l'ha conduït el periodista Manel Fuentes, i el menú del sopar ha anat a càrrec del reconegut xef igualadí David Andrés i el seu restaurant Somiatruites. L'acte s'ha celebrat en un espai poc usual: l'exterior de l'institut Milà i Fontanals. Amb aquesta ubicació, així com amb l'eslògan escollit per enguany “L'actitud d'avui millora el demà”, el món productiu ha volgut reforçar la importància de la formació en l'àmbit laboral i apropar el món empresarial als joves.

L'objectiu de la tria era el de posar de manifest la manca de personal i millorar el desajust actual entre l'oferta i la demanda de professionals qualificats. I és que aquesta falta de professionals és una de les necessitats detectades en els diferents fòrums empresarials territorials i sectorials que la Unió Empresarial organitza des de l’any passat, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les necessitats concretes de les empreses.

Els premiats de la nit

Un dels moments claus de la nit ha estat el lliurament dels Premis que anualment reconeixen la contribució dels petits i mitjans empresaris en el desenvolupament econòmic i social de l’Anoia, alhora que reconeixen les iniciatives empresarials i estimulen la millora de la competitivitat i la qualitat a les empreses de l’entorn.

Aquest dijous, els premiats han estat Rivisa (Premi a l’Empresa Innovadora), Iguana Comunicacions (Premi a la Capacitat Emprenedora), Garatge Montserrat (Premi a la Trajectòria Empresarial), Mútua General de Catalunya (Premi a la Institució), Gràfiques Vilanova (Premi al Compromís Social), Interiorvista (Premi a la Millor Implementació TIC, en col·laboració amb TIC Anoia), el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (Premi Campus Motor Anoia) i Dyneke (Premi a la Millor Estratègia de Comunicació Empresarial, en col·laboració amb la Demarcació CatalunyaCentral del Col·legi de Periodistes de Catalunya), alhora que Publicacions Anoia SL ha rebut un reconeixement especial a la seva trajectòria.

 La UEA celebra el XVII Sopar Empresarial de l'Anoia

La UEA celebra el XVII Sopar Empresarial de l'Anoia. Anna Suárez

Més informació
El Sopar Empresarial de l'Anoia celebra la 17a edició
El sector paperer reclama una formació per a les seves necessitats
Què vol dir innovar a la indústria
Avui et destaquem
Comentaris